Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αναβλήθηκε η δίκη 22 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

Αναβολή πήρε η δίκη κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού. Για τους 5 κατοίκους που κατηγορούνταν για αντίσταση κατά της αρχής η δίκη θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου 2018, επειδή δεν εμφανίστηκε μάρτυρας αστυνομικός. Για τους άλλους 18 κατηγορούμενους η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

 

Στα δικαστήρια Πολυγύρου οδηγήθηκαν 22 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής για επεισόδια τον Μάρτιο του 2013.  Όπως όμως ισχυρίζονται οι ίδιοι, στις 7 Μαρτίου του 2013 δέχτηκαν  χημικό πόλεμο από τα ΜΑΤ τα οποία έριχναν δακρυγόνα σε σπίτια, στην πλατεία του χωριού ακόμη και στην αυλή του σχολείου μετατρέποντας την Ιερισσό σε αποκλεισμένη ζώνη.

 

Σύμφωνα με το νόμο 4411/2016 υπήρξε παραγραφή της κατηγορίας για παρακώλυση συγκοινωνιών και για τους 22 κατηγορούμενους. Η δίκη ξεκίνησε και στη συνέχεια πήρε αναβολή λόγω απουσίας ενός αστυνομικού που ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Ως εκ τούτου οι πέντε εκ των κατηγορουμένων θα δικαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2018 για τις υπόλοιπες κατηγορίες: αντίσταση κατά της αρχής και ένας και για πρόκληση σωματικής βλάβης.

 

Οι κάτοικοι κατηγορούνταν ότι από κοινού έκλεισαν το δρόμο παρεμποδίζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν έρθει για συνδρομή και υποστήριξη αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι είχαν εντολή να πραγματοποιήσουν κατ`οίκον έρευνες σε σπίτια υπόπτων ως δραστών του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές. Μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι πολλοί από τους συγκεντρωμένους έριξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς ενώ  ένας εξ αυτών ότι προκάλεσε με τη βία αστυνομικό που είχε προσαγάγει άγνωστο άτομο με αποτέλεσμα αυτό να διαφύγει.

 

Μετά την αναβολή της δίκης οι κάτοικοι πήγαν στα γραφεία της ANETXA στον Πολύγυρο, η οποία διοργανώνει συνέδριο το Σαββατοκύριακο στα Ν.Μουδανιά με "πλατινένιο" χορηγό την HellasGold και στη συνέχεια στα γραφεία της Περιφέρειας και απαίτησαν από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής και τον αντιπεριφερειάρχη να αφαιρεθεί από το συνέδριο η χορηγία της Eldorado.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα