Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Αριστοτέλη μοίρασε 2.500 μερίδες φασολάδα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα!

Δυτική Αττική. Νέα Πέραμος, Μάνδρα. Θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπη.  

Η φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική μετρά 20 ανθρώπινες ζωές, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, υποδομές και εξοπλισμούς.

 

Ο Δήμος Αριστοτέλη βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές. Την Παρασκευή στις 10 το βράδυ αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Ζουμπά και τους συνεργάτες του να σταλεί άμεσα βοήθεια.  Το προσωπικό του Δήμου προσφέρθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια. Όλα έγιναν γρήγορα. 

 

"Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά.  Φορτώσαμε φασόλια, κρεμμύδια, καρότα, ξύλα, βυτία με νερά και το Σάββατο στις 7 το απόγευμα αναχωρήσαμε με δύο οχήματα. Σήμερα το πρωί ήμασταν στη Νέα Πέραμο" λέει στο halkidikinews.gr o προϊστάμενος του γραφείου Κίνησης του Δήμου Αριστοτέλη, Σταμάτης Πανταζής, που συντονίζει την προσπάθεια. 

 

Επτά υπάλληλοι του Δήμου Αριστοτέλη έστησαν ένα τεράστιο καζάνι, που προσέφερε η εταιρεία του Γιάννη Σταθώρη, στο ΚΑΠΗ της Νέας Περάμου. "Μας υπέδειξαν το ΚΑΠΗ της Ν. Περάμου, διότι το πρωί έβρεχε και στη Μάνδρα εκκένωναν και πάλι τις περιοχές από το φόβο μήπως κατεβάσει το ρέμα νερό" ανέφερε ο κ.Πανταζής.

 

Άναψαν μια μεγάλη φωτιά και αργά το μεσημέρι ήταν έτοιμη η φασολάδα για τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν από την κακοκαιρία. 

 

Μέσα σε λίγη ώρα μοιράστηκαν δυόμιση χιλιάδες μερίδες! Άνθρωποι κάθε ηλικίας πέρασαν και πήραν ένα πιάτο ζεστό φαΐ, μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία.  

 

Η αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη μετέφερε κι άλλα τρόφιμα για τους πληγέντες, ενώ τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα στείλει και ένα φορτηγό με κρεβάτια και στρώματα από ξενοδοχεία της περιοχής. 

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αριστοτέλη και οι δημότες του, δείχνουν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Η συλλογή θα γίνεται στο Δημαρχείο Ιερισσού και στα Δημοτικά Καταστήματα Αρναίας και Μεγάλης Παναγίας από την Δευτέρα 20/11 έως την Παρασκευή 24/11 και ώρες 08.00-15.00.

Γ.Αντωνιάδης, halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα