Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αλλάζει όψη το εμπορικό κέντρο των Ν.Μουδανιών με 4,4 εκ. ευρώ

Με στόχο την αισθητική, περιβαλλοντική, ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου των Ν. Μουδανιών, ώστε αυτό να αποτελέσει σημείο αναφοράς του αστικού ιστού και μέσο ενίσχυσης της ελκυστικότητας και επισκεψιμότητας της περιοχής, ο Δήμος Ν.Προποντίδας προχωρά στην ανάπλαση του εμπορικού κέντρου των Ν.Μουδανιών.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 4.400.000,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Η ανάπλαση θα πραγματοποιηθεί με αρχιτεκτονική και φυτοτεχνική παρέμβαση. Συνοπτικά, τα επιμέρους έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν αφορούν:

 

1. Την αναδιάταξη - ανακατασκευή των πεζοδρομίων με νέες χαράξεις, δαπεδοστρώσεις, ράμπες για ΑΜΕΑ, τοποθέτηση προστατευτικών κολόνων μικρού ύψους κλπ.

 

2. Την πεζοδρόμηση της οδού Ηλιοπούλου από το ύψος του κλειστού γυμναστηρίου των Ν. Μουδανιών έως το θαλάσσιο μέτωπο περίπου, με ταυτόχρονη κατασκευή έργων πρασίνου εκατέρωθεν της οδού, με σκοπό την αποκατάσταση της απρόσκοπτης επικοινωνίας του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, αποφεύγοντας τον κεντρικό ιστό των Ν. Μουδανιών, και ενισχύοντας τον πνεύμονα πρασίνου στη ζώνη εκατέρωθεν του πεζοδρόμου, δίνοντας μία ευχάριστη νότα πρασίνου εντός της δομημένης περιοχής.

 

3. Τη διαμόρφωση χώρων αναψυχής - πάρκων. Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία: Ενός χώρου αναψυχής πλησίον του κλειστού γυμναστηρίου και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Φωτιάδου, Τζαβούρα και Ηλιοπούλου, με τη κατασκευή χώρων πρασίνου και λοιπών έργων ανάδειξης του αστικού περιβάλλοντος σε συνέχεια της νέας παιδικής χαράς που κατασκευάζεται.

 

4. Την αποκατάσταση - ανακατασκευή των οδοστρωμάτων στην περιοχή μελέτης. 

 

Πέραν των προαναφερθέντων, στο σύνολο της περιοχής μελέτης θα γίνουν δαπεδοστρώσεις, δεντροφυτεύσεις σημειακά, τοποθέτηση φωτιστικών ιστών και σωμάτων, παγκακίων, κάδος - δοχείο συλλογής μικροαπορριμμάτων, μεταλλικών μπαρών προστασίας πεζοδρομίου κλπ.

 

Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Ν.Ηράκλειας

Αυτή η μελέτη ανάπλασης αφορά στην αναβάθμιση της αισθητικής της κεντρικής πλατείας του οικισμού και του αύλειου χώρου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου καθώς αποτελούν τον κύριο χώρο συνάθροισης των πολιτών και τουριστών του οικισμού κατά την διάρκεια των εαρινών – θερινών μηνών. O Προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 814.361,35€ (με ΦΠΑ 24%)

 

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ν. Ηράκλειας έχει ως σκοπό να προσδώσει  ένα νέο χαρακτήρα, που θα εξασφαλίσει την λειτουργικότητα της περιοχής, ωστέ να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης επισκεπτών και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αυτό θα καταστεί εφικτό με την επίστρωση της πλατείας με νέα, σύγχρονα υλικά, την κατασκευή παιδικής χαράς, την δημιουργία κυκλικού χώρου συνάθροισης κοινού με καθιστικά και πέργκολες, την τοποθέτηση φωτιστικών και τη φύτευση διαφόρων δένδρων και θάμνων.

φωτο: Γ.Σαρακατσάνος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα