Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ένας 60χρονος αποσπούσε χρηματικά ποσά συντάξεων από ασφαλισμένους

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου πρώην υπαλλήλου δημόσιας υπηρεσίας ασφάλισης


- Αποσπούσε χρηματικά ποσά από ασφαλισμένους ως επιστροφές για δήθεν λάθος υπολογισμό των χρημάτων που δικαιούνταν


Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων.


Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, για απάτη, υπεξαίρεση στην υπηρεσία και πλαστογραφία.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 60χρονος πρώην υπάλληλος σε υποκατάστημα φορέα δημόσιας ασφάλισης σε περιοχή της Χαλκιδικής, έπειθε ασφαλισμένους πολίτες που λάμβαναν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, ότι είχε γίνει λάθος στον υπολογισμό των χρημάτων που δικαιούνταν και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως επιστροφές, δίνοντάς τους πλαστά αποδεικτικά είσπραξης.


Όπως διαπιστώθηκε, από τις αρχές του 2012 έως και τα μέσα του 2015, ο 60χρονος εξαπάτησε εφτά ασφαλισμένους πολίτες, από τους οποίους εισέπραξε συνολικό χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.


Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 60χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, 8 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά.


Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα