Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Πολυγύρου για το πρόβλημα του νερού

Το πρόβλημα υδροδότησης σε τμήμα του Πολυγύρου έχει αποκατασταθεί, ενημέρωσε σήμερα τους δημότες η υπηρεσία Ύδρευσης. 

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου ότι το νερό σε κάποιες περιοχές της πόλης είναι προσωρινά ακατάλληλο προς πόση, προκάλεσε ανησυχία στους δημότες και μάλιστα πήρε θέση και ο πρώην δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης με δημόσια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Σήμερα ο Δήμος Πολυγύρου ενημέρωσε με σχετικό δελτίο Τύπου, ποιο ήταν το πρόβλημα και πως αντιμετωπίστηκε. Τα συνεργεία του Δήμου λοιπόν προχώρησαν στο άδειασμα της δεξαμενής στην περιοχή Βατόνια, τον καθαρισμό της και την επανατροφοδότησή της με καθαρό νερό από χθες το βράδυ.

 

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Πολυγύρου, ελήφθησαν σήμερα και τα αποτελέσματα του ελέγχου της ποιότητας του νερού, που διενήργησε το ΚΕΠΑΜΑΧ, τα οποία αναφέρουν πως το νερό είναι κατάλληλο προς πόση.

 

Το πρόβλημα που δημιουργείται το τελευταίο διάστημα οφείλεται σε υπερχείλιση του ποταμού, που διέρχεται κοντά στη συγκεκριμένη γεώτρηση και σε μικρο-κατολισθήσεις που παρατηρούνται από την όμορη πλαγιά με συνέπεια να αλλάζει η ροή υπογείως και το νερό του να εισχωρεί στη γεώτρηση, που υδροδοτεί το νέο δίκτυο του Πολυγύρου.

 

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του προβλήματος, όταν αυτό δημιουργείται, οφείλονται στους αντίστοιχα μεγάλους χρόνους, που απαιτούνται για να αδειάσει η δεξαμενή, να καθαριστεί και να ξαναγεμίσει, να ανανεωθεί το νερό των σωληνώσεων και τέλος να εξαχθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων από το χημείο του ΚΕΠΑΜΑΧ.

 

Σε κάθε περίπτωση πριν από οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με τη χρήση του νερού η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των μετρήσεων, που διενεργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής από δείγματα νερού στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, που λαμβάνει το ίδιο το Κέντρο.

 

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, βρέθηκε στην περιοχή μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και γεωλόγους για επιτόπια ενημέρωση με σκοπό την ασφαλή λύση του προβλήματος.

Ο κ. Ζωγράφος τόνισε: «Πρόκειται εκ πρώτης όψεως για γεωλογικό φαινόμενο και λαμβάνεται μέριμνα για άμεση γεωλογική μελέτη στην περιοχή με παράλληλη ενεργοποίηση της δεύτερης γεώτρησης έτσι ώστε να βρεθεί η πηγή του προβλήματος, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί φυσικό φαινόμενο, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και η μελέτη για την κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού προϋπολογισμού 3.000.000 € και η οποία αναμένεται να υποβληθεί και να εγκριθεί στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Ζητούμε και πάλι συγνώμη για την ταλαιπωρία, η οποία όμως οφείλεται σε μια πολύ συγκεκριμένη και σπάνια περίπτωση φυσικών φαινομένων που δεν μπορούν να προβλεφθούν εκ των προτέρων με οποιαδήποτε επιμέλεια».

 halkidikinews.gr

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα