Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Λύση για τα έργα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

 Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα των έργων για το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών μετά από αίτημα της παραχωρησιούχου FRAPORT και διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων.

 

Πιο αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε, στην αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια πτήσεων και επιβατών αλλά και στην ομαλή κίνηση του αερολιμένα τους καλοκαιρινούς μήνες, και παρά το ότι το προβλεπόμενο έργο ήταν απολύτως εντός των συμπεφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης και παράδοσης, από την υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης.

 

Ειδικότερα η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου «Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσής του τη περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2018, διασφαλίζοντας τη στήριξη και την ομαλή τουριστική κίνηση για το τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.

 

Στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της παραχωρησιούχου προβλέπεται ακόμη ότι η FRAPORT:

 

1ο. Αναλαμβάνει να προχωρήσει αποκλειστικά με δικές της δαπάνες στην κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος φωτοσήμανσης του τροχοδρόμου , ώστε να μετατραπεί σε διάδρομο προσαπογείωσης για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία».

 

2ον. Θα συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των ασφαλών διαδικασιών και συνθηκών πτήσεων στο αεροδρόμιο (safety case) και

 

3ον. Παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο σχετικά με τη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων.

Η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος συνέχισης των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου για τον Οκτώβριο του 2017, εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του αεροδρομίου Μακεδονία, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας, χωρίς καμία μείωση της αεροπορικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2017, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του συνόλου του «τουριστικού προϊόντος» κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και η διαδικασία του «κλεισίματος» θέσεων να προχωρήσει χωρίς κανένα ζήτημα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προχώρησε στην απόφαση αυτή, με διασφάλιση τόσο της ασφαλούς λειτουργίας του αεροδρομίου όσο και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τις ανησυχίες των φορέων της Βορείου Ελλάδας , των συλλογικοτήτων του τουριστικού κλάδου στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και της ίδιας της Fraport, στηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες του τουριστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος.

newsit.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα