Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ιδρύεται στη Νέα Προποντίδα

Υπογράφηκε η απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία ιδρύεται Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Δήμο Νέας Προποντίδας. 

 

Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη Χαλκιδική καθώς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας και δημιουργείται το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νομό μας, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση.

 

Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τη φοίτηση τους σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενηλίκων, που προσφέρει και συμβουλευτικές υπηρεσίες και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες.

 

"Νέοι και νέες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μέση εκπαίδευση για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων συχνά και λόγοι επιβίωσης, έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσουν τον τίτλο αποφοίτησης του Γυμνασίου που αποτελεί σημαντικό κριτήριο και εφόδιο για την εύρεση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό εκτός από την απόκτηση γνώσεων, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και την προετοιμασία για την αγορά εργασίας, αντιμετωπίζεται και το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού" ανέφερε σε δήλωσή της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα