Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πυρκαγιές στη Σιθωνία από κεραυνούς

Σε τέσσερις διαφορετικές εστίες ξέσπασαν πυρκαγιές στη χερσόνησο της Σιθωνίας από τους κεραυνούς που έπεσαν χθες το βράδυ λόγω του άστατου καιρού.

Από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα βρίσκεται επί ποδός η Πυροσβεστική του Ν.Μαρμαρά, ενώ τα ξημερώματα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των εθελοντικών ομάδων της Σιθωνίας, καθώς εντοπίστηκαν εστίες στο Βραχοτό, στη Σάρτη στην περιοχή Σμίξεις, στον Καρβουνά και στο σημείο Δέλτα πάνω από τον Αρμενιστή.

 

Πάνω από τα δάση της Σιθωνίας πετούσαν από το πρωί δύο καναντέρ προκειμένου να θέσουν τις πυρκαγιές υπό έλεγχο, ενώ στην κατάσβεση πήραν μέρος 12 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες.

"Το πιο δύσκολο σημείο ήταν στη Σάρτη, διότι η περιοχή είναι πολύ δύσβατη και επιχείρησαν τα αεροπλάνα. Στη συνέχεια στείλαμε πεζοπόρα τμήματα για την πλήρη κατάσβεση" ανέφερε στο halkidikinews.gr o  Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος, Μανόλης Τσολάκης.

Η πυρκαγιές σε όλα τα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο στις 10.30 το πρωί. "Στον Καρβουνά κάηκαν περίπου 5 στρέμματα δάσους, στον Αρμενιστή 1 στρέμμα και στη Σάρτη περίπου 2 στρέμματα" ανέφερε ο κ.Τσολάκης.

 

"Κάθε φορά που έχουμε καταιγίδες με κεραυνούς περιμένουμε να ξεσπάσουν και πυρκαγιές στη δασική έκταση της Σιθωνίας γι΄αυτό είμαστε σε επιφυλακή. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Σιθωνία βρίσκεται "στο κόκκινο" ανέφερε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιωθνίας, Γιώργος Ψηλογιάννης.

 

Στην κατάσβεση συμμετείχαν η ομάδα εθελοντών "Δραγουντέλι" και η εθελοντές της ΟΠΕΑΝ, ενώ ο Δήμος Σιθωνίας συνέβαλε με μηχανήματα εκσκαπτικά.

Νωρίς το πρωί πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε χωράφι με σιτοκαλαμιές  στην Άθυτο, αλλά σβήστηκε έγκαιρα.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα