Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το 2ο ελληνορωσικό φόρουμ στο Παλιούρι

Η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου καλή με την περσινή, σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο από Ρωσία τουρισμό, καθώς όπως εκτιμά η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρατηρείται αύξηση των τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα και δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να φτάσει το ένα εκατομμύριο.

 

Άλλωστε, από το 2015 έως σήμερα παρατηρείται σταθερά αύξηση του τουρισμού στα οργανωμένα ταξίδια από Ρωσία, που υπολογίζεται από 10% έως και 20% ανά έτος. Όπως είπε η υπουργός,από το βήμα του 2ου  ελληνορωσικό φόρουμ για την «Διαπεριφερειακή τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας», που διεξήχθη χθες στο Παλιούρι, η χρονιά χαρακτηρίζεται και από τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές και χωρίς την απαιτούμενη προϋπόθεση έκδοσης βίζας.



«Εμείς ωστόσο, χτίζουμε σταθερές σχέσεις και επενδύουμε σε μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τουρισμό» σημείωσε η κ.Κουντουρά και εξήγησε ότι οι Ρώσοι τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα, έρχονται μεταξύ άλλων για λόγους υγείας, καθώς ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, εκτός από τον πολιτισμό και τη θρησκεία, οι Ρώσοι αγαπούν την ελληνική φιλοξενία, τη γαστρονομία και νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Η κ.Κουντουρά επεσήμανε ότι αποτελεί ευκαιρία για το χτίσιμο ουσιαστικών σχέσεων, που θα δημιουργήσουν τις βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια.



«Το 2016 είχαμε το έτος Ελλάδας -Ρωσιας, όπου διεξήχθησαν πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό θελήσαμε να δώσουμε μια συνέχεια, καθώς όλο αυτό είχε αποκτήσει τεράστια δυναμική» είπε η υπουργός, για να επισημάνει ότι ήταν η περίοδος που η Ρωσία ανέκαμπτε από την οικονομική κρίση και είχε αρχίσει ήδη να σημειώνεται μεγάλη αύξηση των αφίξεων των Ρώσων στην Ελλάδα. «Αποφασίσαμε ως συνέχεια, με την ομόλογό μου, την Άλα Μανίλοβα, να θεσπίσουμε το αφιερωματικό έτος Τουρισμού Ελλάδα-Ρωσία 2017-2018», είπε η κ.Κουντουρά. «Η έναρξη έγινε στη Μόσχα και είχε μεγάλη επιτυχία και προβολή στα ΜΜΕ», πρόσθεσε.

«Η συνέχεια του πρώτου φόρουμ είναι η εκδήλωση που γίνεται εδώ στη Χαλκιδική, η οποία είναι ουσιαστική προσπάθεια συνεργασίας, καθώς έχουμε από τη μια πλευρά τους δικούς μας αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού, που παρουσιάζουν την εκάστοτε περιοχή της Ελλάδας και από τη Ρωσική πλευρά 15 υπουργούς και υφυπουργούς Τουρισμού» σημείωσε η κ.Κουντουρά, τονίζοντας ότι στο φόρουμ συμμετέχουν επίσης παράγοντες της ρωσικής αγοράς, τουριστικοί πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα