Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική

Προσπάθεια άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής γίνεται το τελευταίο διάστημα και ενόψει καλοκαιριού με επιπλέον προσωπικό και την συνδρομή του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής για αεροδιακομιδές τα Σαββατοκύριακα.

 

Όπως ανέφερε η διευθύντρια 2ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Τσιούπα μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης  ήδη έχουν μεταφερθεί 2 άτομα από άλλους τομείς ενώ από τις 2 Ιούλη θα ενδυναμωθεί ο τομέας της Χαλκιδικής με την μετακίνηση συνολικά 22 διασωστών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα (8 άτομα ανά 3 εβδομάδες) μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

 

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση», σημείωσε ενώ μιλώντας για τις ελλείψεις ανέφερε ότι κάποιες από αυτές οφείλονται και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν την οργανική τους θέση στην Χαλκιδική και έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια.

 

Στο έργο του ΕΚΑΒ συνδράμει και αυτό το καλοκαίρι την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα το ελικόπτερο που πραγματοποιεί αεροδιακομιδές μέσω συνεργασίας της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

 

Να σημειωθεί ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ συμμετέχει στις αεροδιακομιδές φροντίζοντας να μην διαταραχθεί η λειτουργία των κινητών μονάδων των ΕΚΑΒ.  «Το ελικόπτερο που έχει ξεκινήσει και σήμερα τη λειτουργία του έχει βοηθήσει απελευθερώνοντας ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από την διακομιδή όσο και στην ταχεία μεταφορά των ασθενών και κυρίως στα επείγοντα περιστατικά στις υγειονομικές μονάδες» δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο κ. Καρακατσιανόπουλος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα