Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας χρηματοδοτεί με 43 εκατ. ευρώ τη σχολική στέγη

Εννέα καινούργια σχολεία κατασκευάζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι άλλα εννέα έχουν διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή τους το επόμενο διάστημα, με συνολικό προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Σε συνέντευξη τύπου, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, παρουσίασαν τα έργα που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους, για να βελτιώσουν την κατάσταση στην εκπαίδευση και στο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάντα σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, εξασφάλισε περισσότερα από 43 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και χρηματοδοτεί την κατασκευή 18 σχολείων που εξυπηρετούν τις ανάγκες περίπου 5.000 μαθητών».

 

Από τα εννέα σχολεία, πέντε Νηπιαγωγεία, τρία Δημοτικά και ένα Λύκειο, στα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, στη Χαλκιδική είναι:

-4ο Νηπιαγωγείο Νέας Καλλικράτειας προϋπολογισμού 416.000 ευρώ.

-4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών προϋπολογισμού 403.000 ευρώ.

-Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέας Φώκαιας προϋπολογισμού 787.000 ευρώ.

-5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών προϋπολογισμού 414.000 ευρώ.

 

Tα εννέα επιπλέον σχολεία η κατασκευή των οποίων θα αρχίσει το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ένα Νηπιαγωγείο, τρία Δημοτικά και πέντε Γυμνάσια και Λύκεια. Στη Χαλκιδική έχουμε:

-3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ.

-Γενικό Λύκειο Ιερισσού προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ.

-Γυμνάσιο - Λύκειο Κασσανδρείας, προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ.

 

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι από τα πολλά προβλήματα της εκπαίδευσης, αυτό της σχολικής στέγης είναι από τα σημαντικότερα και σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο μόνος φορέας που ενδιαφέρθηκε και αποφάσισε να διαθέσει χρήματα για νέες σχολικές μονάδες, δίχως την αντίστοιχη συμπαράσταση της πολιτείας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα