Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θεοφάνεια στα χωριά της Σιθωνίας - VIDEO, ΦΩΤΟ-

 

Ν.ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Στο Νέο Μαρμαρά γιόρτασε φέτος τα Θεοφάνεια ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, ενώ ο καιρός ευνόησε να γίνει η ρίψη του Σταυρού  στην παραλία του Ν.Μαρμαρά, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Εννιά παλικάρια και μια κοπέλα βρέθηκαν τολμηροί και αψήφησαν το κρύο, πέφτοντας στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

 

ΝΙΚΗΤΗ

Στη Νικήτη βρέθηκαν 15 νέοι που θέλησαν να πέσουν στην παγωμένη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό! Στην κεντρική προβλήτα συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι της Νικήτης και οι ιερείς έριξαν το Σταυρό, όπως κάθε χρόνο. 

 

ΣΑΡΤΗ

Παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα οι κάτοικοι της  «ακριτικής» Σάρτης τίμησαν τα Άγια Θεοφάνεια. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο ιερέας του χωριού και οι κάτοικοι πήγαν στην παραλία της Σάρτης για να ρίξουν το Σταυρό.

Πέντε παλικάρια επιβιβάστηκαν στη βάρκα και πήγαν στ’ ανοιχτά. Μόλις ο εφημέριος διάβασε το Ευαγγέλιο, έριξε το Σταυρό στη θάλασσα και οι πέντε νεαροί έπεσαν στα παγωμένα νερά της Σιθωνίας.

Τα παιδιά που βούτηξαν στη θάλασσα πήραν το Σταυρό και κρατώντας την παράδοση γύρισαν όλα τα σπίτια του χωριού για να μοιράσουν την ευλογία!

φώτο του Θάνου Χατζηγιάννη

 

 

 

ΣΥΚΙΑ

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Συκιάς, ο πατήρ Νικόλαος και οι πιστοί μετέβησαν στην παραλία της Συκιάς για να ρίξουν το Σταυρό. Οκτώ Συκιωτάκια έπεσαν στα παγωμένα και αφρισμένα νερά του Τορωναίου και έπιασαν το Σταυρό!

 

halkidikinews.gr

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα