Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αρναία : Εορτασμοί για τους Αγ. Αναργύρους και την Απελευθέρωση της Αρναίας

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης.

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 106 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.

Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκαν η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αθανάσιος Καραθανάσης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά, τον Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη, Αργύρη Τσακνή, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας, Γιώργο Διαμαντούδη, τον εκπρόσωπο του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δημήτριο Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Καρτσιώτη, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, τον Άγγελο Κατσάγγελο Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής για την Λ.Ε.Δ., τον Χρήστο Λαλιώτη για τους Πολεμιστές της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας Αγαπητό Κιάτο, τον Δημήτριο Ζαμπούνη για τους απογόνους των Μακεδονομάχων και εκπροσώπους από όλες τις σχολικές μονάδες της Αρναίας, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση με τις σημαίες τους. 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε στο Δημαρχείο Αρναίας κέρασμα των καλεσμένων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη και τέως Υπουργός Χρήστος Πάχτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, Στυλιανός Βαλιάνος και Τζηρίτης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Γιώργος Κωτάκης και Γιάννης Μητροφάνης, ο Γιάννης Δουλάκης Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αριστοτέλη, τέως Δήμαρχοι Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

του Στέλιου Ρήγα

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα