Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών της Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το πρωί  στο γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΤΊΡΙΟ ZEDA) σε μία κοινή προσπάθεια οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίων και Λυκείων από όλο το νομό Χαλκιδικής (Νέου Μαρμαρά, Συκιάς, Αγίου Νικολάου, Πολυγύρου, Νέων Μουδανίων, Αρναίας ,Κασσάνδρας,Ιερισσού,  κ.α.) ώστε να δημοσιοποιήσουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη καθηγητών.

 

"Διανύουμε την 14η εβδομάδα μαθημάτων και οι χαμένες διδακτικές ώρες στο Λύκειο Ν.Μαρμαρά κάθε εβδομάδα ανέρχονται πλεόν σε 34 και συγκεκριμένα: 24 ώρες Μαθηματικών και 10 ώρες Βιολογίας για το Λύκειο και στο Γυμνάσιο συνολικά 80 ώρες μαθηματικών και 24 ώρες καλλιτεχνικών" ανέφεραν οι γονείς από το Ν.Μαρμαρά.

Το ίδιο πρόβλημα στο Λύκειο Αγίου Νικολάου και στο Λύκειο Αρναίας. Οι μαθητές, ιδίως αυτοί που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, διότι δύο βασικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.



"Έτσι απαξιώνεται το σχολείο κι αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία και αγανάκτηση σε γονείς, μαθητές και καθηγητές και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Τα προβλήματα κάθε χρόνο διογκώνονται και απαξιώνουν παντελώς την Δημόσια Παιδεία. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι" λένε γονείς και μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων της Χαλκιδικής.

 

Στην διαμαρτυρία παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Νίκος Χριστοδούλου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας Εκπαίδευσης, Αβραάμ Σαλπικτίδης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα