Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ηλιοφάνεια και παγετός στη Χαλκιδική - Αγώνας δρόμου από τους δήμους

Σε αγώνα δρόμου έχουν μπει από νωρίς το πρωί τα συνεργεία των δήμων στη Χαλκιδική για να αντιμετωπίσουν τον παγετό και να διαχειριστούν την επόμενη μέρα της κακοκαιρίας.

Η σημερινή ηλιοφάνεια έφερε ανακούφιση στους κατοίκους της νότιας Χαλκιδικής που δεν είναι συνηθισμένοι σε τόσο πολύ χιόνι! Στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία οι δήμοι έχουν βγάλει από νωρίς τα μηχανήματα στους δρόμους και ρίχνουν αλάτι, ενώ συνεργεία των υπηρεσιών ύδρευσης βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση βλαβών.

Ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς ζήτησε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου να είναι σε επιφυλακή καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ώστε «εν όψει της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας, να εποπτεύσουν τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους μέχρι το μεσημέρι και να ενημερώσουν το αρμόδιο Τμήμα Παιδείας του Δήμου με ηλεκτρονικό μήνυμα α) για την κατάσταση που θα επικρατεί στις αυλές των σχολείων, β) για την λειτουργική ικανότητα των συστημάτων θέρμανσης των σχολείων και γ) για την κατάσταση των συστημάτων υδροδότησης και αποχέτευσης των σχολείων, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί μετά από την υποχώρηση του παγετού. Πέραν της ενημέρωσης, ζητείται από τους Διευθυντές να καταλήξουν σε αιτιολογημένη εισήγηση για τη δυνατότητα ή μη λειτουργίας της σχολικής τους μονάδας για την αυριανή ημέρα».

Στο μεταξύ, η κατάσταση στο εθνικό  και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει βελτιωθεί σημαντικά, αν και η τροχαία συνιστά  να γίνεται η κυκλοφορία με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα