Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στο Αγροτικό Ιατρείο Λακκώματος

Με την ευκαιρία της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου και της χριστουγεννιάτικης εορταστικής εκδήλωσης του Δήμου Ν. Προποντίδας στην Τοπική Κοινότητα Λακκώματος,  η Κίνηση Εθελοντών Λακκώματος, παρουσία του Δημάρχου Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά, φώτισε τις καρδιές των κατοίκων του Λακκώματος, τοποθετώντας στη θέση φύλαξης του, στο Αγροτικό Ιατρείο Λακκώματος τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και ανάβοντας την επίσημη φωτεινή επιγραφή, ενεργοποιήθηκε και επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε βάλει η Κίνηση Εθελοντών Λακκώματος,  προσφέροντας ελπίδα για τη ζωή. 

 

Στις αρχές της Άνοιξης του 2018 συστάθηκε η Κίνηση Εθελοντών Λακκώματος τόσο από Φορείς και Συλλόγους όσο και από διάφορους Δημότες όμορων χωριών. Στις αρχές του Καλοκαιριού αποφασίσθηκε από κοινού η αγορά ενός Αυτομάτου Εξωτερικού Απινιδωτή το κόστος του οποίου ξεπερνούσε τα 1500€. 

Μέσα από διάφορες δράσεις (bazaar κλπ) αλλά και δωρεές τόσο των κατοίκων του Λακκώματος όσο και των τοπικών Συλλόγων, η Κίνηση Εθελοντών Λακκώματος κατάφερε να μαζέψει ένα αρκετά μεγάλο ποσό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. 

 

Η χρήση του Αυτομάτου Εξωτερικού Απινιδωτή πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένα άτομα, και για αυτό το λόγο, δημιουργήθηκαν 2 γκρουπ των 30 περίπου ατόμων και παρακολούθησαν 2 σεμινάρια βασικής υποστήριξης της ζωής και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με τη χρήση Αυτομάτου Εσωτερικού Απινιδωτή, από το European Resuscitation council και από ομάδα του ΕΚΑΒ. Αφού εγκρίθηκαν και πιστοποιήθηκαν οι εθελοντές πραγματοποιήθηκε η αγορά ενός εξελιγμένου απινιδωτή αξίας 2.100€. 

Ως χώρος φύλαξής του επιλέχθηκε το Ιατρείο του Λακκώματος όπου εκεί τοποθετήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγίες έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος στους πιστοποιημένους χρήστες. Τα έξοδα της αγοράς του ερμάριου φύλαξης του απινιδωτή, τους φωτισμούς ασφαλείας του χώρου, των αυτοματισμών στον ηλεκτρικό πίνακα, η αγορά νέων κλειδιών του Αγροτικού Ιατρείου, η εκτύπωση και η πλαστικοποίηση των ονομάτων των πιστοποιημένων χρηστών , η τοποθέτηση εξωτερικής φωτεινής επιγραφής και οι παραπάνω εργασίες ήταν δωρεά από την σύζυγο Ελένη Μυλωνίδου και τα τέκνα Αγγελική & Στέργιο στην μνήμη του Αστέριου Μυλωνίδη που χάθηκε από ανακοπή λίγες μέρες πριν την αγορά του απινιδωτή.

 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους μόχθησαν, συνεισφέραν οικονομικά και κατάφεραν την πραγματοποίηση αυτού του έργου ζωής, δίνοντας πραγματικά ελπίδα στη ζωή.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα