Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη Χαλκιδική

Ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αλλά και στις κατώτερες στάθμες θα εισβάλλουν από την ανατολική Ευρώπη και θα προκαλέσουν και πάλι χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας. 

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά, από το μεσημέρι της Δευτέρας και καθώς έρχονται νοτιότερα οι ξηρές και ψυχρές μάζες από τα βόρεια θα προκαλέσουν φαινόμενα υετού κυρίως πάνω από τα ανατολικά προσήνεμα και θα επηρεαστεί κυρίως η Χαλκιδική, οι βόρειες Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η ανατολική και η κεντρική Πελοπόννησος καθώς επίσης και τα νησιά του Αιγαίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Περιοχές χιονοπτώσεων

Για τις περιοχές των χιονοπτώσεων θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας θα επηρεάσουν κυρίως μια «ζώνη» που θα ξεκινά από τη Χαλκιδική και θα φτάνει μέχρι τα βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής.

 

Σημαντικό ρόλο για την παραγωγή χιονιού θα διαδραματίσει το Αιγαίο πάνω από το οποίο θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες που μπορούν να λάβουν την μορφή “Lake snow Effect” το οποίο θα αναλύσουμε στο τέλος της παρούσης ενημέρωσης.

 

 

Κατά τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα βορειότερα τμήματα και κυρίως στη Χαλκιδική, ωστόσο στα υπόλοιπα θα ενταθούν και θα επεκταθούν νοτιότερα.

πηγή:news247.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα