Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Από τη Δευτέρα 14/1 ξεκινά το Κτηματολόγιο στη Χαλκιδική

Ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η κτηματογράφηση στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν οποιοδήποτε εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο/α σε κάποιες από τις υπό κτηματογράφηση περιοχές υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση του Ν.2308/1995.


Από τη Δευτέρα θα λειτουργεί στον Πολύγυρο Γραφείο κτηματογράφησης, στη διεύθυνση: Μακεδονίας και 22ας Απριλίου, ΤΚ 63100, Πολύγυρος, και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00 και την Τετάρτη 8:00 – 20:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 23160 - 05400.

Σύμφωνα με πληροφορίες και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Χαλκιδικιιώτες πιο γρήγορα θα λειτουργήσουν γραφεία στην Κασσάνδρεια και στα Νέα Μουδανιά.

 

Για πληροφορίες σχετικά με δικαιολογητικά και άλλα, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα www.kthma.gr ή να καλείτε:

• 801 4000 100 για κλήσεις από σταθερό με αστική χρέωση,

• 231 600 5400 για κλήσεις από κινητό με χρέωση κινητού προς σταθερό.

 

Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος έχει κυριότητα (πλήρη ή ψιλή), και κάθε δικαιούχος επικαρπίας, δικαιούχος οποιασδήποτε άλλης προσωπικής ή πραγματικής δουλείας (οποιουδήποτε περιεχομένου), ο δικαιούχος εμπράγματης ασφάλειας, κατάσχεσης, εγγραπτέας αγωγής, εγγραπτέας μίσθωσης (χρονομεριστική, χρηματοδοτική, υπερενναετής), και κάθε δικαιούχος οποιουδήποτε άλλου εγγραπτέου δικαιώματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.2664/1998.

 

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και όσοι διαχειρίζονται ξένη περιουσία (π.χ. εκκαθαριστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομίας, εκτελεστής διαθήκης, διαχειριστής ακινήτου κ.λπ.).

Περιλαμβάνονται και το δικαίωμα με αιτία κτήσης την χρησικτησία, καθώς και το δικαίωμα με αιτία κτήσης την κληρονομική διαδοχή για τα οποία δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς.

Η δήλωση αφορά δικαίωμα και όχι ακίνητο. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε παραπάνω από ένα άτομο, πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό να το δηλώσουν. Όποιος αποκτά δικαίωμα κατά την περίοδο συλλογής δηλώσεων υποχρεούται επίσης να υποβάλει δήλωση άσχετα εάν το δικαίωμα έχει ήδη δηλωθεί από τον προηγούμενο δικαιούχο.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα