Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική : Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Τι κι αν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής ξεκίνησαν κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα με αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την κάλυψη των τμημάτων με αυτό και το τέλος της ομηρίας των συμβασιούχων; 

Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με τη Διοίκηση απέβη άκαρπη και έτσι το Σωματείο ανακοίνωσε την έναρξη κινητοποιήσεων με τη μορφή καθημερινών ανοιχτών συγκεντρώσεων, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ, αναμένονται τα εγκαίνια τη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν πιθανότατα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

 

Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Νίκος Παπαγρηγορίου, έγινε μεταφορά μόνιμου προσωπικού στη ΜΕΘ, ωστόσο την ίδια ώρα, τμήματα, όπως το χειρουργείο – αναισθησιολογικό, παθολογική, καρδιολογική και εξωτερικά ιατρεία – επείγοντα, έχουν αναπληρωθεί από συμβασιούχους και το Σωματείο έχει ζητήσει τη μονιμοποίηση αυτών. "Δεν έχουμε καμία διαβεβαίωση για το τι θα γίνει μετά το τέλος των συμβάσεων και το ζητήσαμε επανειλημμένα από το υπουργείο" επισημαίνει ο κ. Παπαγρηγορίου.

 

Στο μεταξύ, παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης τραυματιοφορέων. Από τους δέκα μόνιμους υπηρετούντες τραυματιοφορείς έχουν μείνει πέντε γιατί οι άλλοι έχουν μετακινηθεί. Μάλιστα με ένα πρόβλημα υγείας του ενός από τους πέντε, απέμειναν τέσσερις μόνιμοι τραυματιοφορείς και τρεις που είναι συμβασιούχοι. "Οι οργανικές θέσεις βοηθητικού προσωπικού είναι δεκατρείς, οπότε έχουμε σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη βάρδιας" ανέφερε ο κ. Παπαγρηγορίου.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα