Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γήπεδο για αθλήματα ρίψεων ετοιμάζει ο Δήμος Ν. Προποντίδας

 Μελέτη για την κατασκευή και διαμόρφωση χώρου αθλημάτων ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια  θα υποβάλλει για χρηματοδότηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Δήμος Ν. Προποντίδας .


Το έργο, προϋπολογισμού της τάξεως των 350.000 €, αφορά την κατασκευή και διαμόρφωση χώρου ρίψεων ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου στο χώρο του γηπέδου Ν. Ηράκλειας.

Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
1. Εκσκαφή του υπάρχοντος εδάφους προς εξυγίανσή του και απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής
2. Κατασκευή νέας βάσης από θραυστό υλικό λατομείου σε όλη την έκταση του γηπέδου
3. Κατασκευή περιμετρικού τοιχείου από οπλισμένο σκυρόδεμα
4. Περίφραξη με συρματόπλεγμα ύψους 2,00 μ.
5. Κατασκευή τριών βαλβίδων (μία βαλβίδα σφαιροβολίας, μία βαλβίδα σφυροβολίας, μία βαλβίδα δισκοβολίας) και ενός διαδρόμου φοράς ακοντισμού με συνθετικό τάπητα.
6. Διαγραμμίσεις.

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς ανέφερε τα εξής:
«Στις 19/3/2019, επισκεφτήκαμε τους αρμόδιους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να προωθήσουμε την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, που αφορούν τους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας.
Μαζί μας ήταν και ο διακεκριμένος αθλητής και προπονητής κος Γεώργιος Μποσκαρίωφ, ο οποίος έχουμε την τιμή να είναι γυμναστής της ομάδας στίβου του Δήμου Ν. Προποντίδας. Ο κος Μποσκαρίωφ έχει αναδείξει κατά καιρούς πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου όπως Τζένγκο Ελίνα, Μουζενίδης Οδυσσέας, Λατιφλάρη Αναστάσιος, Κεσίδου Σοφία, Τρακομίροβα Αναστασία και Καπασακαλίδης Αρτέμης. Πρόσφατα έχουν προστεθεί στο ενεργητικό του επιπλέον διακρίσεις που είχαν αθλητές που προπονεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που πραγματοποιήθηκαν στο Μπουένος Άιρες στα τέλη του 2018, όπου η Τζένγκο Ελίνα κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα του ακοντίου ενώ η Κεσίδου Σοφία την 5η θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αφού αφουγκράστηκε τα ζητήματα που τέθηκαν, μας προέτρεψε να προχωρήσουμε από κοινού και σε συνεργασία, δίνοντας μας τις κατάλληλες κατευθύνσεις για την επίτευξη του στόχου, που αποτελούσε φυσικά η χρηματοδότηση των έργων.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και η δημιουργία ενός χώρου ρίψεων στον Δήμο, για την προετοιμασία των αθλητών μας, οι οποίοι διακρίνονται και βραβεύονται πλέον, σε παγκόσμιο επίπεδο».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα