Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κασσάνδρα

Επίσκεψη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Χαλκιδική, επισκέφτηκε την Κασσανδρεία, όπου συνομίλησε με κατοίκους, συζήτησε στη λαϊκή αγορά για την εξέλιξη της κατανάλωσης εν όψει Πάσχα και μετέβη στο Κέντρο Υγείας, όπου ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για το πολύτιμο έργο που προσφέρει στους πολίτες και διαπίστωσε το βαθμό ετοιμότητας για τη φετινή τουριστική περίοδο.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής, όπου συνομίλησε με τους επικεφαλής και τους πυροσβέστες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το βαθμό ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Χαλκιδική. «Σας ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο που προσφέρετε με αυταπάρνηση, σε δύσκολους καιρούς. Πέρσι το καλοκαίρι αντιμετωπίσαμε, χάρις στις δικές σας υπεράνθρωπες προσπάθειες, άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, με επιτυχία, προστατεύοντας τις ζωές των κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και τις περιουσίες των πολιτών. Η αντίδραση ήταν άμεση και αποτελεσματική, με τη συνεργασία όλων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στενή και διαρκή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεπικουρεί το έργο της με την Πολιτική Προστασία. Η προετοιμασία, όπως και ο συντονισμός είναι απόλυτος, τόσο σε περιπτώσεις πυρκαγιών, όσο και πλημμυρικών ή άλλων φαινομένων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ως ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες σας, ενισχύουμε αποτελεσματικά τα μέσα και τον εξοπλισμό του Σώματος, διασφαλίζοντας σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και για ατομικό εξοπλισμό προστασίας και διασωστικά μέσα. Έχουμε δρομολογήσει εξάλλου, ένα νέο σύστημα πυρανίχνευσης, που θα τοποθετηθεί στο Σέιχ Σου και σε δάση της Χαλκιδικής και θα μας δώσει τη δυνατότητα για άμεση επέμβαση, μέσα σε μόλις δυο λεπτά από την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς και μάλιστα με εξαιρετική ακρίβεια στο σημείο, στην εστία εκδήλωσής της», τόνισε απευθυνόμενος στους πυροσβέστες ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε τη Φούρκα, συναντήθηκε με πολίτες και εργαζόμενους στο τοπικό ΚΑΠΗ και ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του νέου κόμβου της Φούρκας θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στη Νέα Σκιώνη ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής ακούγοντας τα αιτήματά τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, όπου ξεναγήθηκε από το προσωπικό και έκανε λόγο για μια υποδειγματική υποδομή.

 

Επόμενος σταθμός ήταν το Παλιούρι, όπου οι κάτοικοι του ζήτησαν να πιέσει για την ολοκλήρωση των «ορφανών» 800 μέτρων δρόμου μεταξύ Νέων Μουδανιών και Ποτίδαιας. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατάφερε να ολοκληρώσει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο 17 χλμ. από την Ποτίδαια ως την Κασσανδρεία και δυστυχώς αντί να έχουμε έναν σύγχρονο οδικό άξονα που καλύπτει όλη την Κασσάνδρα, η ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’ κωφεύει στις διαρκείς εκκλήσεις μας επί χρόνια για να ολοκληρώσει επιτέλους αυτά τα 800 μέτρα, που ακυρώνουν ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που έχουν γίνει στην Κεντρική Μακεδονία. Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να καταγγέλλουμε όπου μπορούμε αυτή την απερίγραπτη αδιαφορία, που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος επισκέφτηκε και το ΚΑΠΗ της περιοχής.

 

Στο Πευκοχώρι, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για μια σειρά από τοπικά ζητήματα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα