Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στέλιος Βαλιάνος: Συναντήσεις εργασίας ενόψει ανάληψης καθηκόντων

Αποφασισμένος να αξιοποιήσει παραγωγικά τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Σεπτέμβριο, είναι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, που ήδη καταρτίζει πρόγραμμα επαφών με θεσμικούς παράγοντες, αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία και στην ταχύτερη δυνατή καταγραφή αποτελεσμάτων της νέας Διοίκησης.



«Αμέσως μετά την καθαρή εντολή των συμπολιτών μας στις 26 Μαΐου, δεσμεύτηκα πως ξεκινάμε δουλειά άμεσα και αυτό κάνουμε», δήλωσε ο κ. Βαλιάνος. «Μέχρι τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζουμε μια σειρά θεσμικών συναντήσεων εργασίας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Αριστοτέλη. Δεν επαναπαυόμαστε σε καμία εύλογη πίστωση χρόνου. Βάζουμε στόχους και εργαζόμαστε για το αποτέλεσμα.»



Ο σχεδιασμός του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου και της «Ομοφωνίας» για το επόμενο διάστημα ως το Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει τις εξής επισκέψεις και συναντήσεις, που θα οριστικοποιηθούν και θα προγραμματιστούν εγκαίρως, σε συνεργασία με τους κατά περίπτωση  εμπλεκόμενους φορείς:

  • Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, για το θέμα της σύστασης αστυνομικού τμήματος στην Ιερισσό και της οργάνωσης της αστυνόμευσης στον Δήμο.
  • Νοσοκομείο Πολυγύρου και Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, για θέματα περίθαλψης στον Δήμο Αριστοτέλη.
  • Δήμος Αριστοτέλη: συνάντηση με την απερχόμενη Διοίκηση και ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα.
  • Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εκκρεμείς μελέτες, προοπτικές χρηματοδότησης, κ.λ.π.
  • Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, για την περαιτέρω διερεύνηση βημάτων συνεργασίας σε θέματα αξιοποίησης-ανάδειξης ακινήτων, φιλανθρωπικών δράσεων, πολιτιστικών δράσεων, κ.α.
  • Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου, για καταγραφή αναγκών και απόψεων του τοπικού επιχειρείν.
  • Συνάντηση με τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», για πρώτη αποτύπωση θέσεων της νέας Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφελών, την ανάγκη παρακολούθησης και ελέγχου πτυχών της μεταλλευτικής δραστηριότητας, καθώς και τις πληροφορίες περί προθέσεων μετακίνησης των διοικητικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.
  • ΤΕΕ/ΤΚΜ, για συνάντηση με τη Διοίκηση, με θέμα τα χαρακτηριστικά της προαναγγελθείσας προγραμματική σύμβασης, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία της.
  • ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και σχετικών υποδομών.
  • ΑΠΘ για ενημέρωση επί του θέματος του Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων και την ανάγκη αναβάθμισης του υφιστάμενου σχεδιασμού, για δημιουργία του Αριστοτέλειου Ινστιτούτου Επιστημών και Επιχειρηματικότητας.
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για θέματα συνεργασίας Δήμου-Περιφέρειας.
  • Επίσκεψη στον Δήμο Τρικκαίων για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας «Έξυπνου Δήμου».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα