Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Mount Athos Area Kouzina: Μια πραγματική γιορτή της Αμμουλιανής!

Μόνο ένας chef με καταγωγή από την Αμμουλιανή θα μπορούσε να αποδώσει με τόση ακρίβεια και γευστική πιστότητα «τη γιορτή της Προικόνησσος»! Μόνο ένας chef σαν το Γιάννη Αγγελούδα των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει τέτοια ποικιλία από μικρασιάτικα μεζεδάκια – σήμα κατατεθέν των τραπεζιών της ελληνικής ανατολής!

Ορκύνι παστό Ιερισσού, γαύρος μαρινάτος σε εσπεριδοειδή, χταπόδι Αμμουλιανής στη σχάρα, ψαροκεφτέδες με σκορδαλιά ντομάτας, κρίταμα με γάμπαρη λεμονάτη, σαρμαδάκια με μυρωδάτη γέμιση της Άνοιξης, μύδια αχνιστά Ολυμπιάδας, ρίνα βραστή με σκόρδο και λαδολέμονο, σαρδέλες με κουρκούτι και πέστο εσπεριδοειδών, θράψαλα σχάρας με άγρια χόρτα από τον Άθωνα, κατσικίσιο τυρί Αρναίας τηγανιτό με παραδοσιακό φύλλο και μαρμελάδα ντομάτας…παρέλασαν από το γιορτινό τραπέζι που στήθηκε σήμερα στο «fish restaurant Ανεμότρατα», απέναντι από το γραφικό λιμάνι της Αμμουλιανής!

 

Το τσίπουρο του Άθωνα συνόδευσε το μενού με τους πεντανόστιμους μεζέδες, ενώ η φυλλωτή πίτα της Αμμουλιανής – δημιουργία του chef και της αμμουλιανιώτισσας μητέρας του Λόλας – αποτέλεσε το πλέον ιδανικό επιδόρπιο μιας πραγματικής γαστρονομικής γιορτής!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα