Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών στο Erarmus+

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+, στους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ποιοτικής αξιολόγησης των υποβληθεισών αιτήσεων και κατανομής του διαθέσιμου προϋπολογισμού για την δράση ΚΑ1 στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το έτος 2019, ανακοίνωσε την έγκριση σχεδίου του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών με τίτλο:

"Προστασία της καλλιέργειας των ελαιόδεντρων από ασθένειες, με τη χρήση της «Γεωργίας Ακριβείας». Ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων για εκπαιδευόμενους" με προϋπολογισμό για την υλοποίησή του 40.308,00 € (κωδικός 2019‐1‐EL01‐KA102-062249).

 

Το σχέδιο μας αξιολογήθηκε με συνολική βαθμολόγηση 85/100, αφορά 18 συμμετέχοντες (16 μαθήτριες/τες με 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς) και είναι διάρκειας 15 ημερών με χώρα προορισμού την Πορτογαλία (Λισαβόνα).

Παραθέτουμε σχόλια από την διενεργηθείσα αξιολόγηση:

 

1. Συνάφεια του σχεδίου (βαθμός 25/30):

«… Το ΕΠΑΛ Μουδανιών φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένους στόχους αναβάθμισης των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, ώστε να ευθυγραμμίσει τις εκπαιδευτικές του παρεμβάσεις με την τοπική αγορά εργασίας και ανάγκες της κοινωνίας γενικά. … Το παρόν σχέδιο είναι απολύτως συνυφασμένο με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας των Ν. Μουδανιών. … Με το σχέδιο αυτό το ΕΠΑΛ δείχνει τον προσανατολισμό του σε δραστηριότητες που ενισχύουν το Ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας του, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης.»

  

2. Ποιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης (βαθμός 35/40):

Καταλήγει «… Γενικά η όλη διαχείριση όλων των μερών του σχεδίου, προτείνεται ότι θα γίνει με συγκεκριμένες, σαφείς, περιεκτικές και υλοποιήσιμες δράσεις. Έχει σχεδιασθεί ένα πλήρες πρόγραμμα, αποτελούμενο από πολλές δράσεις, που κα διαδώσουν τα αποτελέσματα του σχεδίου τόσο μέσα στο σχολείο, όσο κυρίως στην τοπική κοινωνία.»

3. Αντίκτυπος, διάδοση αποτελεσμάτων και βιωσιμότητα του σχεδίου (βαθμός 25/30):

Καταλήγει «… Ακόμη, η βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου της Μονάδας και η κάλυψη των κενών μεταξύ Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας που προσφέρει το πρόγραμμα, θα έχει σαν αποτέλεσμα την προαγωγή εξειδικευμένων στελεχών, με ενισχυμένο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων, οι οποίοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν από την τοπική αγορά εργασίας.»

4. Γενικά σχόλια:

«Πρόκειται για ένα στοχευμένο σχέδιο αντιμετώπισης με σύγχρονα μέσα τις ασθένειες της ελιάς. Το σχέδιο παρουσιάζει συνάφεια με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, συνεκτικότητα στους στόχους, επάρκεια στη διοικητική και διαχειριστική λειτουργία καθώς και σημαντικό αντίκτυπο στην κάλυψη αναγκών στους νέους για την αντιμετώπιση της ελαιοκομίας με σύγχρονα μέσα και τεχνολογίες. Ο σχεδιασμός της διαχείρισης και υλοποίησης των δράσεων του σχεδίου παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα ποιοτικής αντιμετώπισης της κάλυψης των στόχων του. Είναι σίγουρο, ότι το ΕΠΑΛ θα αναβαθμίσει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες και μεθοδολογίες, ώστε να παρέχει σύγχρονη εκπαίδευση και κατάρτιση, προς όφελος της τοπικής αγοράς εργασίας και κοινωνίας γενικά. Οι σπουδαστής που θα συμμετάσχουν στην κινητικότητα θα ωφεληθούν, γιατί θα συνεργαστούν και θα μάθουν, εκπαιδευόμενοι οι εργαζόμενοι σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, από αυτό του τόπου τους. Η Ευρωπαϊκή διάσταση της λειτουργίας του ΕΠΑΛ θα συνεισφέρει και θα αναβαθμίσει την εικόνα του στην τοπική κοινωνία.»

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα