Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με ένα ασθενοφόρο η Κασσάνδρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κάθε καλοκαίρι το ίδιο πρόβλημα, εδώ και χρόνια: η Κασσάνδρα και η υπόλοιπη Χαλκιδική δεν καλύπτονται επαρκώς από ασθενοφόρα, παρά τις διαμαρτυρίες, τις υποσχέσεις και τα θλιβερά συμβάντα...

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στη Χαλκιδική, η Κασσάνδρα μένει με μία βάρδια 07:00-15:00 για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα.

 

Τις υπόλοιπες ώρες θα καλύπτουν την περιοχή ασθενοφόρα από αλλού όπως επίσης και  άλλες 40 φορές μέσα στον μήνα. Αν λοιπόν κάποιος κινδυνέψει όλες αυτές τις ώρες, θα περιμένει μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο από πιο μακριά και μόνο αν υπάρχει ελεύθερο.

 

Όταν το πρωί της περασμένης Κυριακής συνέβη καρδιακή ανακοπή ενός ανθρώπου στο Πευκοχώρι, το ασθενοφόρο που ήρθε από μακριά έφτασε σε 90 περίπου λεπτά.

 

Το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας αποφασίστηκε από τους υπευθύνους πως θα πρέπει να έχει τον μικρότερο αριθμό προσωπικού δηλαδή 7 διασώστες, ενώ τα υπόλοιπα 4 ασθενοφόρα Μουδανιών, Πολυγύρου, Παλαιοχωρίου και Αγίου Νικολάου, θα επανδρωθούν με τις μεταθέσεις των τελευταίων ετών ως ''πιο κρίσιμα'', διαθέτοντας πλέον από 8 έως 11 διασώστες.

 

 

Το 2012 υπήρχαν 11 διασώστες και φορείς της Κασσάνδρας ζητούσαν από τότε μόνιμη βοήθεια με δεύτερο ασθενοφόρο τα καλοκαίρια και μία λύση βάσει της λογικής, των ερευνών κ.ο.κ., στέλνοντας αρκετές επιστολές σε Υπουργούς Υγείας, Προέδρους ΕΚΑΒ, Διευθυντές ΕΚΑΒ, υπευθύνους τομέα Χαλκιδικής, Εισαγγελία Πολυγύρου, χωρίς όμως απάντηση και κάποια μόνιμη λύση.

Το 2017 οι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων έκλεισαν συμβολικά  τον δρόμο της Κασσανδρείας και τίποτα δεν έγινε.

 

 Οι εκλογές έρχονται. Οι κάτοικοι της Κασσάνδρας και της Χαλκιδικής απαιτούν να μάθουν από τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτωνών που διεκδικούν έδρα στο νομό, να δεσμευτούν για την Υγεία στη Χαλκιδική.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα