Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον κλοπές που διέπραξε ο 56χρονος που συνελήφθη προ τριημέρου στο Άγιο Όρος

-  Από το Νοέμβριο του 2017 αφαίρεσε σε Ιερές Μονές τάματα, αφιερώματα και χρηματικό ποσό-

 

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον κλοπές σε Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, από τον 56χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη την 13 Ιουνίου 2019. 

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2019, ο 56χρονος ενέχεται σε επιπλέον 4 κλοπές από ναούς και κελί σε Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, όπου αφαίρεσε τάματα, αφιερώματα, καθώς και χρηματικό ποσό 4.300 ευρώ.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

O 56χρονος συνελήφθη πριν λίγες μέρες διότι φέρεται να παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και να αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα