Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αυτό το μικρό σπίτι στη Χαλκιδική ξεχώρισαν ξένοι ιστότοποι!

Η αρχιτέκτονας Εύα Σοπέογλου είχε μια λαμπρή ιδέα όταν δημιούργησε το σπίτι «Olive Tree House» που βρίσκεται στη Χαλκιδική, σε ένα παρθένο λόφο με ελαιόδεντρα, έχοντας θέα τη θάλασσα και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους στο βάθος.

 

Όλο κι όλο είναι 21 τετραγωνικά μέτρα και έχει μόνο τα απαραίτητα. Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, το σπιτάκι αυτό είναι τυλιγμένο σε μια ελαφριά μεταλλική επιφάνεια διάτρητη με ένα μεταλλικό μοτίβο εμπνευσμένο από τη σκιά των ελαιόδεντρων. Τα φύλλα που κατασκευάστηκαν με μια καινοτόμο μέθοδο κοπής και αναδίπλωσης δημιουργούν μια τρισδιάστατη υφή.

 

Το σπίτι φιγουράρει σε δημοσιεύματα ξένων ιστότοπων όπως το archdaily και αποτελεί μέρος μιας έρευνας για την αειφορία και την πρόβλεψη της ανθρώπινης άνεσης στην αρχιτεκτονική, αμφισβητώντας τον ορισμό του εσωτερικού και του εξωτερικού κατοικημένου χώρου, σημειώνεται στην ιστοσελίδα της αρχιτεκτόνισσας. 

 

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

φωτογραφίες: evasopeoglou

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα