Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη Γιώργου Βαγιωνά στη Ν. Καλλικράτεια -ΦΩΤΟ-

Μόλις μερικά 24ωρα πριν τις κάλπες, ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς επισκέφθηκε τη Ν. Καλλικράτεια όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες για το πρόγραμμα της ΝΔ και για τις ελπίδες τους για την επόμενη μέρα.

Ο κ., Βαγιωνάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Τη δύναμη μου την αντλώ από εσάς, τους φίλους και συντοπίτες μου. Κάθε φορά που είμαι κοντά σας, παίρνω κουράγιο για να συνεχίσω να παλεύω για τον τόπο μας.

Έτσι έγινε και χθες, λοιπόν. Μετά από έναν έντιμο αγώνα και με γεμάτες μπαταρίες, προχωράμε προς την Κυριακή των εκλογών. 

Σας ευχαριστώ όλους εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία σας, αλλά και όσους το θέλατε και δεν τα καταφέρατε.

Αυτό που θέλω να θυμάστε όλοι είναι το εξής: Συμπορευόμενοι, ο ένας πλάι στον άλλον, θα πάμε τη Χαλκιδική μπροστά".

Με αφορμή την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου ο Γιώργος Βαγιωνάς σε μήνυμά του αναφέρει: 

 

"Χαλκιδικιώτισες και Χαλκιδικιώτες,

Βαδίζοντας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ήθελα να σας απευθύνω αυτό το μήνυμα. Αυτές οι εκλογές είναι από τις πλέον σημαντικές της μεταπολίτευσης. Όχι επειδή από αυτές εξαρτάται το αύριο της πατρίδας μας. Αλλά επειδή θα πρέπει να επιλέξουμε τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Σε αυτές τις εκλογές αναμετριόμαστε με τον κακό μας εαυτό. Αυτόν που πίστεψε ότι μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς σκληρή δουλειά από όλους μας. Ότι υπάρχει ένας εύκολος δρόμος.

 

Αν υπήρχαν εύκολες και ανέξοδες λύσεις, όλοι θα τις αγκαλιάζαμε και θα τις πρεσβεύαμε. Η αλήθεια είναι όμως, ότι ο δρόμος της ανάπτυξης, είναι ανοικτός μπροστά μας και έχουμε την ευκαιρία να τον βαδίσουμε όλοι μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Ας μετατρέψουμε την κρίση που χτύπησε την χώρα μας σε μια ευκαιρία να αλλάξουμε λογικές και συμπεριφορές. Όλοι μας. Χωρίς να υπάρχουν ευνοημένοι και απομονωμένοι στην κοινωνία μας.

 

Γιατί το σημαντικό διακύβευμα των εκλογών αυτών, είναι να αναμετρηθούμε με αυτούς που μας παρουσιάζουν εύκολες λύσεις με ευκαιριακά προγράμματα όπως το παραμύθι της Θεσσαλονίκης με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε τις προεκλογικές αναμετρήσεις. Τότε που σας έλεγα ότι δεν μπορούμε να πιστέψουμε την εύκολη λύση των παροχών και των επιδομάτων. Και ότι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι μία επίπονη υπόθεση που αξίζει όμως να επιλέξουμε.

 

Ισότητα στην ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο που τελικά παρασύρθηκαν πολλοί. Σήμερα πια δεν αντέχουμε άλλα λάθη. Σήμερα πια ο λαϊκισμός δεν αποτελεί επιλογή. Σήμερα αναζητούμε βγαίνοντας από την τρικυμία που μας χτύπησε αυτούς που γνωρίζουν τις γωνιές και τα χαρακτηριστικά του λαού μας. Αυτούς που δεν λύγισαν στα δύσκολα και ούτε ασχολούνται ευκαιριακά με την πολιτική προσπαθώντας να λύσουν τα δικά τους προβλήματα.

 

Ωμά και ώριμα ας κοιτάξουμε πίσω στα λάθη μας και ας είναι αυτά ο οδηγός για το αύριο της πατρίδας μας. Για το μέλλον της Χαλκιδικής μας. Γιατί η Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της Βόρειας Ελλάδας, της πατρίδας. Και γιατί όχι όλων των Βαλκανίων. Αυτό το όραμα για την Χαλκιδική του αύριο, θέλω να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Να δούμε όλοι μαζί την Χαλκιδική μας ως έναν τόπο όπου οι παραγωγικές και οι τουριστικές δυνάμεις μας θα αγκαλιάσουν το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας και με οδηγό την ιστορία μας θα σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον των παιδιών μας.

Άραγε μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί στο μονοπάτι της ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος; Άραγε μπορούμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά την Χαλκιδική μας καλύτερη από αυτήν που παραλάβαμε από τους δικούς μας γονείς. Αυτός είναι ο στόχος της γενιάς μας. Αυτό είναι το δικό μου όνειρο.

Σήμερα έχουμε δύο επιλογές. Ή να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πολιτική διχόνοια που τόσο μας ταλαιπώρησε στο παρελθόν ή να βρούμε την αξιόπιστη φωνή του πολιτικού που μπορεί να υπηρετήσει ουσιαστικά τον τόπο και τις ζωές μας. Του πολιτικού που αξιόπιστα και σε δύσκολες στιγμές, κράτησε ψηλά την σημαία της Χαλκιδικής και της πατρίδας μας. Αυτή η φωνή θέλω να είμαι την επόμενη τετραετία. Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ. Προχωράμε μαζί μπροστά;

Σας ευχαριστώ από καρδιάς."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα