Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προβολή της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας στην ιταλική αγορά

Στη Ρώμη βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος για μία σειρά δράσεων παρουσίασης της Χαλκιδικής στην Ιταλική αγορά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών προβολής και διαφήμισης της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Η κεντρική εκδήλωση - παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας -παρουσία του Πρέσβη κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη- με προσκεκλημένους, καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγους, Δ/ντές σχολικών μονάδων της Ρώμης και της ευρύτερης περιοχής του Λάτιου, δημοσιογράφους και tour operators.

 

Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρέσβης μας στη Ρώμη ο οποίος μίλησε για την οντότητα των δύο ιστορικών προσωπικοτήτων και κάλεσε τους Ιταλούς δημοσιογράφους και τους μαθητές των σχολείων να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία.

Απευθυνόμενος στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε πως η Κεντρική Μακεδονία, η οποία έχει αρχαίους δεσμούς σε πολλούς τομείς με την Ιταλία, είναι μία Περιφέρεια με 12μηνο τουρισμό για όλους ενώ νέες προοπτικές ανοίγονται με την επέκταση και ανακαίνιση του Αεροδρομίου Μακεδονία.

 

Στην κοινή προσπάθεια να ανανεωθεί η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, που ενώνει τους δύο λαούς στάθηκε στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος. 

 

Στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ.Μ. και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος τόνισε την ουσιαστική και συντονισμένη δουλειά που έχει κάνει η Χαλκιδική μέσω του Τουριστικού της Οργανισμού στην Ιταλική αγορά τα τελευταία χρόνια. Παρουσίασε και ανέλυσε το πρόγραμμα "5ο στοιχείο" που υλοποιεί η Χαλκιδική για τον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου έτους Αριστοτέλη 2016-2017. 

 

Ακολούθησαν χαιρετισμοί - ομιλίες από Ιταλούς Δημοσιογράφους και Αρχαιολόγους. Ο Διευθυντής του περιοδικού ARCHEO Andreas Steiner και ο Αρχαιολόγος Carlo Casi μίλησαν για την Κεντρική Μακεδονία και τις μοναδικές αρχαιολογικές περιοχές που διαθέτει, ενώ έδωσαν και την είδηση για την πραγματοποίηση έκθεσης στη Ρώμη το 2018 με τίτλο "Οι Μακεδονικοί Θησαυροί". Επίσης ο Carlo Casi αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες εκείνες που θα του επιτρέψει μαζί με τους συνεργάτες του να ανασκάψει την Αρχαία Άκανθο στην Ιερισσό.

 

Το κλιμάκιο από την Κεντρική Μακεδονία επισκέφτηκε το αρχαιολογικό πάρκο του Vulci με σκοπό την συνέχιση των επαφών που ήδη έχουν ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την αδελφοποίηση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. 

 

Η όλη οργάνωση πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα