Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει στη Χαλκιδική τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης.



Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ, εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσαν δύο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας, ενώ σημειώθηκε βλάβη στη γραμμή μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας.



Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ που έσπευσαν στο σημείο ασφάλισαν τη γραμμή μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη, ενώ εργάζονται για την επιδιόρθωση της ζημιάς και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.



Ποιες περιοxές είναι χωρίς ρεύμα



Χωρίς ρεύμα παραμένει το 80% της περιοχής που αποτελείται από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και ένα μικρό κομμάτι από το δεύτερο πόδι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης.

Ο κ. Αδαμίδης ανέφερε ότι «δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα με την πτώση του πυλώνα του ΑΔΜΗΕ στην εθνική οδό» και συμπλήρωσε ότι περίπου εκατό άνθρωποι εργάζονται αυτή τη στιγμή για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση, εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα.



Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: Πολύ μεγάλο το πρόβλημα ηλεκτροδότησης



Για «πολύ μεγάλο πρόβλημα» με την ηλεκτροδότηση σε όλη τη Χαλκιδική μετα΄τη σφοδρή κακοκαιρία που προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.

«Στο πρώτο "πόδι" ρεύμα έχουν μόνο τα Μουδανιά ενώ στο δεύτερο ελάχιστοι έχουν ρεύμα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής «υπάρχει ζημιά γιατί έχει πέσει μια γραμμή υπερυψηλής τάσης»

«Με τεχνάσματα θα δουν πώς θα μπορέσουν να επαναφέρουν τον υποσταθμό στο πρώτο "πόδι"» συμπλήρωσε για να τονίσει ότι «δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα». Σύμφωνα με τον ίδιο σαφής εικόνα για τον χρόνο αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης θα υπάρχει γύρω στις 11 το πρωί.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα