Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ι. Γιώργος: Λιγότερες ακυρώσεις απ΄ όσες περιμέναμε στη Χαλκιδική

«Σίγουρα υπήρχαν ακυρώσεις όχι όμως στο βαθμό που περιμέναμε, και σ΄ αυτό συνέβαλαν και οι πρεσβείες, όπως της Σερβίας και άλλων χωρών», δήλωσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Γιώργος.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής περιγράφοντας το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τη φονική θεομηνία που έπληξε τη χερσόνησο ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 13/7, υπήρχε κίνηση στη Ν. Ποτίδαια, το οποίο σημαίνει ότι ο κόσμος ταξίδευε προς την Χαλκιδική, για τις διακοπές του. «Όλα έγιναν όπως πρέπει, το υπουργείο Τουρισμού κάνει κινήσεις για να προβληθεί ο νομός και να καθησυχάσει τους πάντες, ο κόσμος, η περιφερειακή ενότητα και οι δήμοι κάνουν καμπάνιες, όπως καθησυχάζουν και τα γραφεία των δημοσίων σχέσεων με τα οποία συνεργαζόμαστε, στη Β. Ευρώπη και Τουρκία».

 

Σχετικά με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή ο ίδιος διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα στο μεγαλύτερο μέρος του έχει επιλυθεί ωστόσο υπάρχουν κάποια σπίτια και καταστήματα που δεν έχουν ρεύμα, κάτι φυσιολογικό, όπως σημειώνει ο ίδιος, μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή αλλά όπως καθησύχασε, σήμερα θα έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στο σύνολο της περιοχής.

Εξάλλου, στο 80% έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, σύμφωνα με πληροφορίες του Αlpha 96,5 από τον Διαχειριστή  Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε στον Αlpha 96,5 ότι το 20% που παραμένει χωρίς ρεύμα αφορά τη Σωζόπολη και ειδικότερα τον οικισμό Δελφίνια.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ επισήμανε μέσω του σταθμού μας ότι ενδέχεται να ανακύψουν και νέα προβλήματα, καθώς δεν έχουν μεταβεί στα σπίτια τους όλοι οι ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο άγνωστων σήμερα βλαβών.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώσει τη ΔΕΗ για τη βλάβη στο σπίτι του, προκειμένου να το επιδιορθώσει ο ΔΕΔΔΗΕ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα