Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική - Ποιοι οικισμοί μένουν χωρίς ρεύμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αποκατάστασης των ζημιών στη Χαλκιδική.

 

Τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται ακόμη επιτόπου και αποκαθιστούν βλάβες ενώ πάνω από 55 μηχανήματα εργάζονται υπό έντονη βροχόπτωση στους δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας. Κοπές δέντρων γίνονται από δασικούς συνεταιρισμούς, ενώ μέσα στα ρέματα αρχίζουν οι καθαρισμοί που θα γίνουν σταδιακά και πραγματοποιείται η αποκομιδή των φερτών υλικών και υλικών κατεδαφίσεων.

Τα υλικά αυτά συγκεντρώνονται σε έναν δημοτικό χώρο σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και, όπως προβλέπει ο νόμος της πολιτικής προστασίας, θα λάβουν το δρόμο της διαχείρισης για να μην παραμένουν εκεί. 

 

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, ανέφερε ότι έγινε αποκατάσταση σε πέντε χαλασμένους πυλώνες υψηλής τάσης στη Χαλκιδική μέσα σε 36 ώρες, ενώ σε αντίστοιχο συμβάν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μας αναφέρθηκαν, χρειάστηκαν 10 μέρες για την αποκατάσταση τεσσάρων πυλώνων.

 

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε δύο μέρες αποκαταστάθηκαν 155.000 ρολόγια της ΔΕΗ σε όλη τη Χαλκιδική και το ποσοστό της ηλεκτροδότησης φτάνει πλέον το 98%. 

 

Ποιοι οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα

 

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα κατάσταση, χωρίς ρεύμα παραμένουν σπίτια στην Κηπούπολη της Νέας Καλλικράτειας, στον Άγιο Μάμα, στην ακτή Σάνη στην Κασσάνδρα, ενώ σοβαρότερο είναι το πρόβλημα σε σπίτια που βρίσκονται μεταξύ Νέας Γωνιάς και Λακκώματος.

 

Στην περίπτωση, όμως, της περιοχής μεταξύ Νέας Γωνίας και Λακκώματος η περιοχή είναι ιδιαίτερα λασπώδης και δεν μπορεί να την προσεγγίσει το μηχάνημα που τοποθετεί τις κολώνες μέσα στη γη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όχημα τύπου JCB ώστε να προσεγγιστεί η περιοχή και να καταστεί δυνατό να μπουν οι πέντε κολώνες που θα μεταφέρουν το ρεύμα στα νοικοκυριά της περιοχής.

 

Όπως και να έχει σήμερα αναμένεται και οι τελευταίες περιοχές της Χαλκιδικής να πάρουν ρεύμα, με τη συγκεκριμένη πληγή που άφησε η θεομηνία της περασμένης Τετάρτης να αποκαθίσταται.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποκατάσταση του δικτύου της Χαλκιδικής επιστρατεύθηκαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ από Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς και από Ημαθία, Κιλκίς και Σέρρες ώστε να συνδράμουν στο έργο του ολιγομελούς τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ στα Νέα Μουδανιά που είχε να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο έργο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα