Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μονάδες Υγείας στη Χαλκιδική επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και το Κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών επισκέφτηκε η βουλευτής Χαλκιδική του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, συνεπικουρούμενη από στελέχη της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικείμενο των επισκέψεων αποτέλεσε η παρακολούθηση της ανταπόκρισης του δημοσίου συστήματος υγείας στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και στις αυξημένες τουριστικές ροές της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα συναντήθηκε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Λαμπρινή Στεφανίδου, καθώς και με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών κ. Αθανάσιο Καλτσά. 

 

Όπως επισημάνθηκε στις συναντήσεις, το έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας βελτίωσε την εικόνα του δημοσίου συστήματος υγείας, εντούτοις παραμένουν σημαντικά κενά και προκλήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε πολλές δομές δημόσιας υγείας του Νομού, στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, με δεδομένα τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του Νομού Χαλκιδικής, αλλά και τις έντονες ανάγκες του κατά τους θερινούς μήνες. Όπως σημειώθηκε, παρόλο που έγιναν μεγάλα βήματα ενίσχυσης του συστήματος, όπως είναι η δημιουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, οι χρόνοι αναμονής για σοβαρές ιατρικές πράξεις θα πρέπει να μειωθούν κι άλλο, ενώ σε πολλά χωριά του Νομού η πρόσβαση στις δομές δημόσιας υγείας παραμένει προβληματική. 

 

Όπως τόνισε η Κυριακή Μάλαμα, οι επισκέψεις αυτές ξεκινούν από τις δύο μεγαλύτερες δημόσιες δομές υγείας και θα συνεχιστούν σε όλα τα κέντρα υγείας της Χαλκιδικής, με στόχο να καταγραφούν όλες οι ανάγκες κι όλα τα προβλήματα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το έργο στον τομέα της υγείας θα πρέπει να επιταχύνει περισσότερο κι αυτό να φανεί άμεσα στην καθημερινότητα του δημοσίου συστήματος υγείας στη Χαλκιδική, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες καλείται να επιτελέσει ένα τιτάνειο έργο.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα