Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Στανό

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε στις 29 Ιουλίου 2019 (υπ. αριθμ. 40/29.7.2019) η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, υποβλήθηκε σήμερα στο κοινοβουλευτικό πρωτόκολλο η απάντηση της αρμόδιας Υπουργού Λίνας Μενδώνη.

 

Μετά από την υπηρεσιακή διερεύνηση του θέματος από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται ότι υπάρχει πράγματι καταγεγραμμένο ταφικό μνημείο της ρωμαϊκής περιόδου στη θέση “Μπάμπω” βόρεια του Στανού, η ανακάλυψη του οποίου έγινε το 1978. Όπως σημειώνει στην απάντησή της η Υπουργός, το μνημείο έχει υποστεί αρχαιοκαπηλία σε αρκετές φάσεις, καθώς παραμένει χωρίς οριοθέτηση και φύλαξη. 

 

Όπως δεσμεύεται, στο πλαίσιο αυτό, στην απάντησή της η αρμόδια Υπουργός, “η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους θα μεριμνήσει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της διενέργειας της ανασκαφής στην ανωτέρω θέση. Με την ολοκλήρωση της ανασκαφής του ταφικού μνημείου στο Στανό Χαλκιδικής, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων θα προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη πρόταση ανάδειξης, προστασίας και διαχείρισης του μνημείου.”

 

Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα μετά από αυτή την εξέλιξη, “οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τους αρχαιολογικούς χώρους της Χαλκιδικής, οι οποίοι παραμένουν απροστάτευτοι θα συνεχιστούν, ώστε να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά όλης της Χαλκιδικής.”


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα