Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα για την πανώλη των χοίρων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο  για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας, οι Δήμοι, τα Δασαρχεία, οι Σύλλογοι Κυνηγών και τα Σώματα Ασφαλείας στη Χαλκιδική βρίσκονται σε εγρήγορση και συνεργασία για την πρόληψη της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα. 

 

Η σοβαρή ασθένεια, που στις αρχές του έτους οδήγησε στη θανάτωση εκατομμυρίων χοίρων στην Κίνα, πλήττει σφοδρά τον τελευταίο καιρό το ζωικό κεφάλαιο της γειτονικής Βουλγαρίας, με την Ε.Ε. να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να κάνει λόγο για φόβο εξάπλωσης και σε άλλες χώρες απαιτώντας τη λήψη μέτρων.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη στον Πολύγυρο, η ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα όσων εκτρέφουν οικόσιτα χοιρινά και των κυνηγών, είναι επιτακτική.

Όπως επεσήμανε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου "η ασθένεια βρίσκεται στη γειτονιά μας. Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι πολίτες να συμμορφώνονται με τα προληπτικά μέτρα και τα μέτρα βιοασφάλειας. Για κάθε πληροφορία και βοήθεια απευθυνθείτε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π. Ε. Χαλκιδικής".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα