Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κυριακή Μάλαμα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χαλκιδικής

Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Δημόσια ΙΕΚ της Χαλκιδικής επισκέφτηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια ενημέρωσης για τα προβλήματα και τις ανάγκες, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τις Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευτυχία Παπανικολάου και Αικατερίνη Τσέκου, με αιρετούς και στελέχη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με την Διευθύντρια του Δημοσίου ΙΕΚ του Πολυγύρου κ. Πολυξένη Δημητρίου και με τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ των Νέων Μουδανιών Καταβάτη Χαρίλαο και Παπατζίκο Νικόλαο αντίστοιχα. 

Σε σχέση με τα σχολεία του Νομού Χαλκιδικής τονίστηκε η ανάγκη γρήγορης κάλυψης όλων των εκπαιδευτικών κενών, της βελτίωσης των υποδομών των σχολικών μονάδων, αλλά και της στήριξης των δομών εκπαιδευτικής διοίκησης. Όπως υπογράμμισαν όλα τα στελέχη της εκπαιδευτικής διοίκησης του Νομού, η Χαλκιδική δοκιμάζεται από σημαντικά προβλήματα σε σχέση με την σχολική στέγη, ενώ απαιτείται και η ενίσχυση του εκπαιδευτικού δυναμικού με μόνιμες προσλήψεις. Επίσης, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως τόνισαν οι φορείς της εκπαιδευτικής διοίκησης παραμένουν διαχρονικά υποστελεχωμένες, ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να απαντήσουν στις αυξημένες διοικητικές ανάγκες της εκπαίδευσης του Νομού. 

 

Σε σχέση με τα δύο δημόσια ΙΕΚ του Νομού Χαλκιδικής, απαιτείται η άμεση και πολύπλευρη στήριξή τους και στο επίπεδο της χρηματοδότησης και σε εκείνο της ενίσχυσης των υποδομών τους. Όπως σημείωσαν οι Διευθυντές, τα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της Χαλκιδικής, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατεθούν επαρκείς υλικοί πόροι κι ανθρώπινο δυναμικό για την λειτουργία τους. Τονίστηκε επίσης ότι τα δημόσια ΙΕΚ δίνουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά εκείνα που δεν έχουν τις δυνατότητες να επωμιστούν το κόστος της ιδιωτικής κατάρτισης. Μέσα από αυτές τις δομές παρέχονται δυνατότητες εργασίας στους νέους, σε ειδικότητες αιχμής που συνάδουν με τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Χαλκιδικής. 

 

Όπως σημείωσε η Κυριακή Μάλαμα, η επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό κόσμο θα είναι διαρκής, με στόχο να λυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα, με έμφαση πάντα στην ουσία και χωρίς καμία μικροπολιτική διάθεση. Δεσμεύτηκε τέλος να μεταφέρει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όλα τα ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις, ώστε οι μαθητές, οι καταρτιζόμενοι νέοι, οι εκπαιδευτικοί και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Χαλκιδικής να δουν άμεσες βελτιώσεις στην καθημερινότητά τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα