Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος: Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι -ΦΩΤΟ-

Η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς σήμανε σήμερα με την τελετή του αγιασμού και χιλιάδες μαθητές που επέστρεψαν στα σχολεία. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.

Στον Πολύγυρο ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος τέλεσε τον αγιασμό αρχικά  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πολυγύρου, όπου παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

"Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης, είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα". Ανοίξτε λοιπόν τα παράθυρα του μυαλού σας, να μπει μέσα αέρας μάθησης και γνώσης. Τότε θα μπορέσετε να φτιάξετε το κόσμο μας καλύτερο! Σας εύχομαι Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά" ανέφερε ο κι. Ζωγράφος.

 

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα