Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άμεση δημοπράτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιερισσού

Την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής «Τζούρβα» της Ιερισσού, το οποίο είχε εντάξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τρέχον ΕΣΠΑ ήδη από τον Μάιο του 2018, υπέγραψε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. 

 

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας της περιαστικής περιοχής της Ιερισσού σε μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων και για συνολική λεκάνη απορροής 1,344 τ.χλμ. Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.970.000 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ποσού για αναθεώρηση και Φ.Π.Α. 

 

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2019, στις 11:00 π.μ. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης  των προσφορών ορίζεται η 09-10-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ.  Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τριακόσιες εξήντα (360) ημερολογιακές μέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 

 

«Αποφασίσαμε την επιτάχυνση και άμεση δημοπράτηση ενός αναγκαίου έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ιερισσού, αξιοποιώντας και την προεργασία που είχε γίνει επί των ημερών της προηγούμενη δημοτικής αρχής. Με την αυξανόμενη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια και τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν, δεν δικαιολογείται η παραμικρή κωλυσιεργία σε έργα προστασίας των οικισμών και των δημοτών μας. Πόσο μάλλον, όταν αυτά έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και 16 μήνες, με τα χρονικά περιθώρια απορρόφησης των πόρων να στενεύουν. Πατάμε “γκάζι” με προορισμό την απτή αποτελεσματικότητα» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα