Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στους Δήμους Σιθωνίας και Αριστοτέλη τα αντιπλημμυρικά έργα δεν θα ολοκληρωθούν φέτος

Ορατός είναι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στους Δήμους Αριστοτέλη και Σιθωνίας λόγω επικίνδυνων ρεμάτων που διέρχονται από τους οικισμούς, αλλά και της έλλειψης των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων.

 

Οι δήμαρχοι Σιθωνίας και Αριστοτέλη μιλώντας στο ethnos.gr κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι υπάρχει ανησυχία για τον φετινό χειμώνα. Οι κύριοι Ντέμπλας και Βαλιάνος τονίζουν ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων και ότι η τελευταία έχει σε εξέλιξη εργολαβίες στις περιοχές τους. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι είναι αδύνατο να έχουν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα μέχρι να ξεκινήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου και του χειμώνα.

 

 

Όπως ανέφερε ο Κυπαρίσσης Ντέμπλας, τα πιο επικίνδυνα ρέματα στη Σιθωνία βρίσκονται στην Τορώνη και στη Συκιά. Στην Τορώνη και κυρίως στο ρέμα της Ραγάζας, το οποίο διέρχεται από τμήμα του οικισμού και έδωσε τις μεγάλες καταστροφές το 2017, έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού μετά τις πλημύρες, ωστόσο, δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Κατά το δήμαρχο Σιθωνίας μόνη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος ασποτελεί το έργο που σχεδιάζει η Περιφέρεια, δηλαδή την κατασκευή φράγματος ανάσχεσης στον ορεινό όγκο.

 

 

Στην Ολυμπιάδα, το Στρατώνι και την Ιερισσό παρουσιάζονται οι υψηλότεροι δείκτες επικινδυνότητας για εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Αριστοτέλη, σύμφωνα με το δήμαρχο, Στέλιο Βαλιάνο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι αιτίες είναι το ανάγλυφο του εδάφους, αλλά και η μη συντήρηση των ρεμάτων.

 

 

Περισσότερες από ογδόντα παρεμβάσεις (καθαρισμοί και διευθετήσεις ρεμάτων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας), πραγματοποιεί αυτήν τη στιγμή ή έχει μόλις ολοκληρώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιώργο.

 

Περισσότερα στο ethnos.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα