Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ερώτηση της Κ. Μάλαμα για τα κενά στα σχολεία της Χαλκιδικής

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία και την υποστελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού.

 

Οι πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς φανερώνουν σημαντικότατες καθυστερήσεις στην τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Χαλκιδική. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθηγητές βασικών ειδικοτήτων και πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων δεν έχουν ακόμα αναλάβει υπηρεσία, ενώ την ίδια στιγμή οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής παραμένουν σημαντικά υποστελεχωμένες με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της εκπαιδευτικής διοίκησης του Νομού.

 

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η Κυριακή Μάλαμα ερωτά την αρμόδια Υπουργό πότε σκοπεύει να καλύψει αυτά τα τεράστια κενά, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους, ενώ αιτείται και την επίσημη κατάθεση στη Βουλή όλων των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχουν καταγεγραμμένα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής.

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης : 

 

Μετά από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των σχολικών μαθημάτων, ο Νομός Χαλκιδικής βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς, ιδιαίτερα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε πολλά γυμνάσια και λύκεια του Νομού τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει με λιγότερους από τους μισούς εκπαιδευτικούς στις τάξεις, ενώ σε βασικά μαθήματα και ειδικότητες δεν προβλέπεται η άμεση πλήρωση των κενών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κινδυνεύουν να χάσουν πολύ σημαντικό έδαφος στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ήδη οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, οι οποίες είναι αντίστοιχα υποστελεχωμένες, έχουν επισημάνει τα εκπαιδευτικά κενά στο Υπουργείο Παιδείας. Εντούτοις η φετινή διαδικασία των τοποθετήσεων αναπληρωτών έχει καθυστερήσει σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα έχουν καθυστερήσει και οι διαδικασίες για την μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση κι έχουν ανασταλεί οι διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην γενική εκπαίδευση.

  • Επειδή το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω έγκαιρου προγραμματισμού.
  • Επειδή η πολιτική των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση οδηγεί σε δυσλειτουργίες και κενά σε κρίσιμες ειδικότητες και σε βασικά μαθήματα.
  • Επειδή και η επαρκής στελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης είναι απαραίτητη για την ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός : 

Προτίθεται να σπεύσει τις διαδικασίες τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής;

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα