Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για την έλλειψη διαγραμμίσεων στη Βόρεια Χαλκιδική

Ο άστατος καιρός των τελευταίων ημερών έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στο οδικό δίκτυο της βόρειας Χαλκιδικής, καθώς μετά τις ασφαλτοστρώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα οι διαγραμμίσεις.

Η πρωινή ομίχλη κάνει τους δρόμους επικίνδυνους για τους οδηγούς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Πολυγύρου, Χρήστου Κομπόγιαννου και στη συνέχεια την παρέμβαση της περιφερειακής συμβούλου Κατερίνας Ζωγράφου.

 

Ο Χρήστος Κομπόγιαννος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ζητεί από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο να μεριμνήσει η Περιφέρεια για την διαγράμμιση του δρόμου Αγίου Προδρόμου προς Ζερβοχώρια στην θέση Κερασιά, (Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Αρναίας - Αγίου Όρους), καθώς όπως επισημαίνει έχει εξαντληθεί η υπομονή των οδηγών.



"...Κύριε Γιώργου, έχει πλέον εξαντληθεί η υπομονή των διερχόμενων οδηγών και η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη στο συγκεκριμένο σημείο, λόγου πυκνής ομίχλης και έλλειψη γραμμής στο πιο επικίνδυνο σημείο του οδικού δικτύου της Βόρειας Χαλκιδικής. Μετά από αλλαγή του οδοστρώματος που έγινε πριν τρεις μήνες, δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και η ορατότητα με ομίχλη, ειδικά το βράδυ είναι μηδενική και από τύχη μέχρι σήμερα, λόγου και του καλού καιρού μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ατύχημα...
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την διαγράμμιση του δρόμου. Από εδώ και πέρα για ότι συμβεί η ευθύνη θα βαρύνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".

 

Ανοιχτή επιστολή της Κατερίνας Ζωγράφου

Η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Κατερίνα Ζωγράφου με ανοιχτή επιστολή της προειδοποιεί για την επικινδυνότητα των δρόμων που μένουν χωρίς διαγράμμιση.

Αναφέρει η κ. Ζωγράφου:

"Ενημερώνοντας και προειδοποιώντας εδώ και δύο μήνες, τις υπηρεσίες των συγκοινωνιακών έργων της ΠΚΜ καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Μπίλια, με κάθε πρόσφορο μέσο, συναντήσεις, επιστολές και email,για την αναγκαιότητα άμεσης διαγράμμισης του οδικού δικτύου της Βόρειας Χαλκιδικής, φθάνουμε σήμερα στη δυσάρεστη θέση, να χρησιμοποιήσουμε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Το οδικό δίκτυο της ορεινής Χαλκιδικής είναι απροσπέλαστο ακόμη και την ημέρα, πολύ δε περισσότερο τη νύχτα, λόγω της πυκνής ομίχλης και της μη έγκαιρης διαγράμμισης των νέων ασφαλτοστρωμένων τμημάτων αλλά και της φθοράς των παλαιών.
Οι κάτοικοι της περιοχής ιδιαίτερα, αλλά και οι διερχόμενοι πολίτες είναι ανάστατοι, καθώς αυτό το οδικό δίκτυο είναι η κύρια πρόσβαση σε εργασιακούς χώρους, δομές υγείας και εκπαιδευτήρια για το σύνολο των πολιτών της βορείου Χαλκιδικής.
Σας καλώ και σας παρακαλώ, να μεριμνήσετε αμεσότατα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα