Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Η Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης στα ελληνικά εκπαιδευτήρια Κορυτσάς

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής και φίλοι τους επισκέφθηκαν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΡΥΤΣΑΣ “ΟΜΗΡΟΣ”», το σχολείο στο οποίο από το 2005 καλλιεργείται η ελληνική γλώσσα και, μέσω αυτής, στηρίζεται η ελληνικότητα στην περιοχή.


Η επίσκεψη αυτή ήταν ένας από τους σταθμούς της τριήμερης εξόρμησης που πραγματοποίησε η Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής στην περιοχή της Νοτίου Αλβανίας, θέλοντας να τιμήσει το έπος του 1940. Ταυτόχρονα, αποτέλεσε και, μέσα από την ξενάγηση του Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Θεμιστοκλή Μπάμπουλα, μια  ευκαιρία γνωριμίας με τους χώρους του 9τάξιου σχολείου (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου), αλλά και με το σημαντικό έργο που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς του. 


Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής κ. Αικατερίνη Θ. Τσέκου παρέδωσε στον υποδιευθυντή το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την εθελοντική οικονομική συμμετοχή εκπαιδευτικών και φίλων στις τελευταίες «Περιπατητικές Διαδρομές» της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής, καθώς και διάφορα σχολικά είδη, δωρεά από εκπαιδευτικούς και φίλους της Διεύθυνσης.

💻 Ο Δήμος Πολυγύρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Ταμείο για την τρέχουσα εβδομάδα δε θα λειτουργεί, λόγω μετάβασης στη νέα οικονομική χρήση και της απαραίτητης τακτοποίησης των νέων οικονομικών δεδομένων. Μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι στο ταμείο.

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα