Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας στο Άγιο Όρος και στη Σιθωνία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Rumen Radev  επισκέφθηκε το Άγιο Όρος και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της βουλγάρικης Μονής του Ζωγράφου για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου.

 

Νωρίτερα έγινε δεκτός στις Καρυές, όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρωτεπιστάτης, Συμεών Διονυσιάτης με τον πολιτικό Διοικητή, Αθανάσιο Μαρτίνο. Στο Ναό του Πρωτάτου εψάλη επίσημη δοξολογία.

 

«Η Μονή Ζωγράφου είναι ένα από τα πιο ιερά και σημαντικά πνευματικά κέντρα του βουλγαρικού λαού, όχι μόνο λόγω των διατηρημένων ανεκτίμητων χειρογράφων, εικόνων και τεχνουργημάτων, αλλά για περισσότερο από μια χιλιετία έχει υποστηρίξει τη βουλγαρική πίστη, την πνευματικότητα, τη μνήμη και τη γλώσσα» ανέφερε από τη Μονή Ζωγράφου ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ. 

Για ψάρεμα στη Σιθωνία

Τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Σιθωνίας επέλεξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Rumen Radev για να περάσει ολιγοήμερες διακοπές, μετά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος. 

Ο Βούλγαρος πρόεδρος διέμεινε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Σάρτης, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο εξοχικό φίλου του Βούγλαρου και πέρασε με ηρεμία το διήμερο.

Μάλιστα επιδόθηκε σε βραδινό ψάρεμα με καλάμι στο γραφικό λιμανάκι της Αχλάδας!

Η περιοχή της Σιθωνίας είναι η αγαπημένη των Βούλγαρων, καθώς πολλοί έχουν αγοράσει σπίτια και βίλες, ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα