Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκοιμήθη ο γέροντας Γρηγόριος κτήτορας της Μονής Τιμίου Προδρόμου στη Μεταμόρφωση

Εκοιμήθη εν Κυρίω μετά από χρόνια δοκιμασία με την υγεία του ο Γέροντας Γρηγόριος Παπασωτηρίου, πνευματικός και κτήτορας της  Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, πνευματικό τέκνο του αγίου Παϊσίου.

 

Ο Μακαριστός Γέροντας χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κασσανδρείας κυρού Συνεσίου Βισβίνη και τοποθετήθηκε ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κασσανδρείας.

 

To 1977 με την ευλογία του μακαριστού Κασσανδρείας Συνεσίου και την πνευματική καθοδήγηση του αγίου Παϊσίου ίδρυσε το γυναικείο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, στο οποίο μονάζουν 50 μοναχές και αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια παρηγοριά και ελπίδα για χιλιάδες πιστούς. 

 

Ο μακαριστός Γέροντας Γρηγόριος υπήρξε πνευματικό τέκνο του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του οποίου έλαβε και το αγγελικό σχήμα και κατόπιν δικής του υποδείξεως και ευλογίας ανέλαβε πνευματικός της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου.

 

Η σωρός του μακαριστού Γέροντα εκτίθεται σε προσκύνηση στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και από το απόγευμα της Τρίτης πλήθη πιστών από όλη την Ελλάδα συρρέουν για να πάρουν για τελευταία φορά την ευλογία του. Η εξόδιος ακολουθία του Γέροντα Γρηγορίου θα ψαλεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα