Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δράσεις για την προστασία των περιοχών Natura της Κεντρικής Μακεδονίας

Δράσεις ενίσχυσης των πέντε Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι Φορείς που ενισχύονται είναι: Λίμνης Κερκίνης, Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Θερμαϊκού Κόλπου, Κορώνειας – Βόλβης – Χαλκιδικής και Βόρα – Πάικου – Βερμίου.

Μέσω του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου περιλαμβάνονται δράσεις που αφορούν και στη Χαλκιδική, όπως είναι:

  • Καταγραφή και αξιολόγηση της θαλάσσιας παράκτιας ζώνης της χερσονήσου της Κασσάνδρας
  • Καταγραφή υδρόβιων ειδών ορνιθοπανίδας στους υγρότοπους, Αγγελοχωρίου, Επανομής και Κασσάνδρας


Μέσω του Φορέας Διαχείρισης Κορώνειας – Βόλβης – Χαλκιδικής προβλέπονται δράσεις για την ενίσχυση για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Μεταξύ των δράσεων είναι και:

  • Παρακολούθηση της βίδρας (Lutra lutra) στις νέες περιοχές (Όρος Χολομώντα και Όρος Στρατωνικό) και διαχειριστικές δράσεις για την προστασία και διατήρησής της,
  • Καταγραφή και αξιολόγηση της θαλάσσιας παράκτιας ζώνης της χερσονήσου του Άθω και Σιθωνίας,
  • Παρακολούθηση για την τεκμηρίωση προτεραιοτήτων διαχείρισης για το είδος Canis aureus (τσακάλι) στα όρη Χολομώντα, Στρατωνικό, Ίταμο και χερσόνησο Σιθωνίας και προμήθεια κινητού κλωβού περίθαλψης πτηνών.


Ο Άξονας 2 αφορά σε ενημέρωση και πληροφόρηση με δημιουργία ενημερωτικού υλικού, εκπαιδευτικού υλικού, κινητής έκθεσης για την προβολή και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών του Φορέα στη Χαλκιδική, εμπλουτισμό και αναβάθμιση του Κέντρου Πληροφόρησης και σχέδιο δράσης και στρατηγικής βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

 

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην ενίσχυση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοπικοιλότητας στις περιοχές Natura της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα πλέγμα δράσεων για την προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων της περιοχής μας. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας, στοχεύουμε στην προστασία και ανάδειξη των περιοχών μοναδικού φυσικού κάλλους της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά τους. Το περιβάλλον χρειάζεται διαρκή μέριμνα, καθώς ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία αποτελεί, εκτός από πηγή ζωής και πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης, αφού αποτελεί ένα από τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα