Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2025

Ε Επικαιρότητα

Ο ορεινός όγκος του Χολομώντα είχε την τιμητική του στην 6η Athens International Tourism Expo 2019

Την ορεινή Χαλκιδική, το στολίδι της το δάσος του Χολομώντα και το "χωριό των Χριστουγέννων" τον Ταξιάρχη προώθησε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στην 6η Athens International Tourism Expo 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
 

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την πατρίδα του Αριστοτέλη, τις μαγευτικές διαδρομές μέσα στις βελανιδιές, τις οξιές και στα έλατα του ορεινού όγκου, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και τα υπέροχα γραφικά σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια της Αρναίας.

Εικόνες με τα πλακόστρωτα, τις αυλές, τα σπίτια με τα μπαλκόνια, τα ανακαινισμένα αρχοντικά, μάγεψαν όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου της Χαλκιδικής. Η εκκλησία του Αγ. Στεφάνου, το λαογραφικό μουσείο και οι μοναδικοί παραδοσιακοί ξενώνες της Αρναίας είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που παρουσιάστηκαν στους εκατοντάδες επισκέπτες.

 

Η πρόταση του ΤΟΧ στους Αθηναίους για μία ολοκληρωμένη χειμωνιάτικη εμπειρία περιελάμβανε την προτροπή για γευσιγνωσία μελιού, κρασιού και όλων των εξαιρετικών προϊόντων της Χαλκιδικιώτικης γης. Στάση στον Άγιο Πρόδρομο για το μοναδικό σουβλάκι, επίσκεψη στον Πολύγυρο για το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό του μουσείο, τον παραδοσιακό ιστό και τις έξι βρύσες, τις ομορφιές των Βραστάμων και τέλος τις περιπατητικές διαδρομές.

 

Υπήρξε πλήρης ενημέρωση για την καλλιέργεια του έλατου στον Ταξιάρχη, την σημασία της προώθησης του φυσικού δέντρου για τον στολισμό των εορτών μιας και αυτό τονώνει την τοπική κοινωνία αφού αποτελεί μία από τις κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες των κατοίκων του χωριού.

 

Ο Διευθυντής του ΤΟΧ Γιώργος Μπρουτζάς πραγματοποίησε πάνω από 30 επαγγελματικές συναντήσεις στο πρόγραμμα B2B της έκθεσης με τουριστικούς πράκτορες από διάφορα μέρη του κόσμου. Επίσης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο συναντήθηκαν με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με αντικείμενο συζήτησης την συνεργασία με τον ΤΟΧ για την καλύτερη προώθηση του προορισμού και τις καινούργιες πρακτικές προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.


🎅 O Δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου διοργανώνουν συναυλία το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αγαπημένες εορταστικές μελωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και έργα από το κλασικό ρεπερτόριο.

✨ Η Δημοτική Χορωδία Νέων Μουδανιών προσκαλεί το κοινό σε μια μαγική μουσική βραδιά γεμάτη γιορτινή ατμόσφαιρα και μελωδίες. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Συμμετέχουν: Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Οι Αιγές», Δημοτική Χορωδία Ν. Καλλικράτειας, Χορωδία Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη, Δημοτική Χορωδία Ν. Μουδανιών.

🎄 Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

🎁 ❄️ ⭐  🕯️ ☃️ 🦌 🔔

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα