Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέες γεωτρήσεις σε Ελαιοχώρια και Σίλατα

Την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών του έργου “Ανόρυξη Υδρευτικής Γεώτρησης Ελαιοχωρίων” και για το έργο “Ανόρυξη αρδευτικής γεώτρησης στην κτηματική περιοχή της Κοινότητας Ν. Σιλάτων”

Με βάση τη μελέτη του πρώτου έργου έργου προβλέπεται η ανόρυξη μίας υδρευτικής γεώτρησης για τις ανάγκες της Κοινότητας Ελαιοχωρίων. Το έργο έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 59.000 € και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Μετά την αρχική διάτρηση της γεώτρησης θα γίνει γεωφυσική διασκόπιση (Logging) προκειμένου να γίνει ακριβής προσδιορισμός των υδροφόρων στρωμάτων, καθώς επίσης και έλεγχος της ποιότητας του νερού ως προς την υφαλμύρωση.

 

Το έργο στα Σίλατα έχει σκοπό να αντικαταστήσει την υφιστάμενη αρδευτική γεώτρηση στη θέση “Πατώματα”, η οποία υδροδοτεί το συλλογικό αρδευτικό δίκτυο της Κοινότητας Ν. Σιλάτων. Η νέα γεώτρηση θα ανορυχθεί στο αριθμ. 597 αγροτεμάχιο- εντός της παραχωρημένης στο Δήμο Ν. Προποντίδας έκτασης 50 τ.μ.- σε απόσταση 5 μέτρων από την υφιστάμενη αρδευτική γεώτρηση, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους κι έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 66.340,00€.

 

“Πρόκειται για έργα που θα βοηθήσουν στην κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών των χωριών. Το ζήτημα του νερού μας απασχολεί γενικότερα, γι΄αυτό και θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας” ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα