Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος : Την έκθεση "Η Ελληνίδα στον πόλεμο" εγκαινίασε ο Θ. Καράογλου

Παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο».

 Σε δήλωσή του  ο κ. Καράογλου τόνισε πως: "Η ιστορία μας είναι η κληρονομιά μας. Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) βάλαμε ψηλά στην ατζέντα την ανάδειξη άγνωστων πτυχών της ιστορίας που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας. Απώτερος σκοπός της περιοδικής έκθεσης "Η Ελληνίδα στον πόλεμο" είναι να αναγνωρισθεί η διαχρονική και συγκλονιστική ανταπόκριση των Ελληνίδων στο κάλεσμα της ευθύνης, κάθε φορά που το Έθνος μας χρειάστηκε να υπερασπιστεί το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Η συντονισμένη καταγραφή της συμμετοχής τους στους Εθνικούς αγώνες φωτίζει τον ηρωισμό και τη θυσία τους, περιγράφοντας πως υπερασπίστηκαν την πατρίδα, την Τιμή και την ελευθερία της χώρας μας".

Η περιοδική έκθεση, την οποία αξίζει να επισκεφθούν οι πολίτες αλλά και οι μαθητικές κοινότητες, θα παραμείνει στον Πολύγυρο ως την 1η Φεβρουαρίου.

 

Επιμελητές της έκθεσης είναι ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στην έκθεση είναι από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής", καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα