Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βιωματικές δράσεις - project του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Προποντίδας

Ξεκίνησε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας το μάθημα των βιωματικών δράσεων - project.



Στα μαθήματά, που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα, συμμετέχουν εκπαιδευόμενοι από τον Α΄ και Β΄ κύκλο μαζί, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές μέσα από προσωπική και ομαδική έρευνα ανακαλύπτουν και προσεγγίζουν τη γνώση με βάση τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Οι εκπαιδευόμενοι και των δύο κύκλων επέλεξαν το θέμα με το οποίο θα ήθελαν να ασχοληθούν κατά το τρέχον σχολικό έτος με βάση την προτίμησή τους, αφού είχε προηγηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις συζήτηση σχετικά με θέματα που προτάθηκαν από τους εκπαιδευτές και τους ίδιους.

Η μια ομάδα project με θέμα « Ο χορός ως μέσο έκφρασης και πολιτισμού» ασχολείται με παραδοσιακούς χορούς – θεωρία και πράξη.

 

Στο project αυτό παραδοσιακούς χορούς διδάσκει εθελοντικά ο κος Λέλεκας Ανδρέας και στο συντονισμό της ομάδας συμμετέχουν οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Ελένη Κοφίνη, Αθηνά Παυλίδου και η Διευθύντρια κα Ευαγγελία Παπανικολάου. Η δεύτερη ομάδα project με θέμα «Παράγω, καταναλώνω, ανακυκλώνω» ασχολείται με την ανακύκλωση και τις ωφέλειες της. Την ομάδα αυτή συντονίζουν οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Χρήστος Καρκανιάς, Σταύρος Χεριστανίδης, Βάσω Αδάμπα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα