Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Αριστοτέλη στη θεματική έκθεση FESTIVITAS στη Μιλούζη

Με αφετηρία τη «γιορτή του αμπελουργού», που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Παναγία την περασμένη Κυριακή, ταυτόχρονη παρουσία στη θεματική έκθεση FESTIVITAS στη Μιλούζη της γαλλικής Αλσατίας και με άμεσο αντίκτυπο σε Ρουμανία και Βουλγαρία μέσα από την εκτεταμένη φιλοξενία της δράσης σε δύο αντίστοιχα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, παρουσίασε και οριοθέτησε στον διεθνή τουριστικό «χάρτη» την οινική περιήγηση στην ανατολική Χαλκιδική.

 

Ως χαρτογραφημένο τουριστικό προϊόν, πλέον, η εν λόγω οινική περιήγηση αποτελεί μέρος της αντίστοιχης μακεδονικής «από τη Νάουσα μέχρι τον Άθωνα, την Καβάλα και τη Δράμα». 

 

Στη «γιορτή του αμπελουργού», κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου, απόλαυσαν τα διονυσιακά χορευτικά δρώμενα, που παρουσίασαν οι Μωμόγεροι από τη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας, περιοχή που αποτελεί τον πρώτο οινικό σταθμό της εν λόγω περιήγησης. Χορευτές από ολόκληρο το Δήμο Αριστοτέλη πλαισίωσαν τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, αποδεικνύοντας ότι η ενωτική δύναμη του χορού μπορεί να δημιουργεί σύζευξη ανάμεσα στα προσφερόμενα πολιτιστικά προϊόντα της Νάουσας, της Βέροιας και της Ανατολικής Χαλκιδικής.

 

Εκπρόσωποι του ρουμανικού τηλεοπτικού δικτύου T.V.R. αλλά και του βουλγάρικου Bulgaria On Air TV κατέγραψαν κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων και της περιήγησης, λαμβάνοντας μέρος σε ένα ταξίδι εξοικείωσης (1 – 4.2.20), το οποίο αποτέλεσε μέρος του promo tour του KOUZINA 2020 και συνδύασε την παρουσίαση παραδοσιακών οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη με τις δράσεις της τοπικής γαστρονομίας, με τους αμπελώνες της προαθωνικής χερσονήσου, με την έκθεση «ΆγιονΌρος» του Ευθύμη Βαρλάμη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, κ.α. Η εν λόγω πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας.

 

Την ίδια ώρα, στη θεματική έκθεση FESTIVITAS, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μιλούζη της γαλλικής Αλσατίας (31.1.– 3.2.20) τοπικοί κλαδικοί επιχειρηματίες διοχέτευσαν στο κοινό ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό πακέτο διακοπών, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τη μακεδονική ιστορία μέσα από την τοπική οινική περιήγηση. Η συμμετοχή συνδυάστηκε με πολυσέλιδο δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας L’ALSACE και την προώθηση της απευθείας πτήσης της Easy Jet από τη Μιλούζη προς τη Θεσσαλονίκη, που ουσιαστικά ενώνει τις δύο περιοχές.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα